Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Holanská omáčka
Používá se jako základ jemných ,teplých omáček.
Čočka na kyselo s uzeným masem
Čočka na kyselo s uzeným masem, okurkou a volským okem - zdravý a rychlý recept na všední dny
Švestková omáčka
k uzeným masům
Vepřová panenka v mandlové krustě se švestkovou omáčkou
Vepřová panenka v mandlové krustě se švestkovou omáčkou a domácími hranolkami a rukolou
Vaječná pomazánka
Pomazánka, při které se fantazii meze nekladou - zde s celerem a sýrem
Bramborový salát
Můj štědrovečerní bramborový salát se zeleninou a majonézou jako příloha ke kaprovi, také výborný doplněk k chlebíčkům.
Domácí tatarská omáčka
Tatarka je na rozdíl od majonézy o něco kyselejší a více kořeněná. POZOR, OBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!
Domácí majonéza
Majonéza i tatarská omáčka jsou sice snadno (a bez práce) dostupné v supermarketu, ale domácí chutná přece jen jinak
Rýže Basmati s omáčkou z vepřové kýty
Rychlý a námi oblíbený recept, vepřová kýta s voňavou rýží a ještě voňavější omáčkou
Holubce na maďarský způsob (Töltött káposzta)
Velmi chutné i s čerstvým chlebem
Selská omeleta
Vaječná omeleta s osmaženými bramborami, podle chuti lze do omelety přidat ještě slaninu, kukuřici nebo okurku
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Kuřecí steak s jemnou holandskou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem.
Kuřecí steak
dle mého nazoru ten správný recept na kuřecí steak
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto - levné, rychlé a vynikající, chuťově určitě nezklame
Moje placka - Tortilla
Plněná tortilla - rychlá a snadná mňamka pro každou příležitost, z běžných domácích surovin
Zapečené těstoviny s více druhy sýrů
Bezmasý pokrm, nebojte se zaexperimentovat s různými druhy sýrů a najděte si nejchutnější kombinaci! U nás takto.
Tartiflette
Tartiflette aneb opravdu ,,Francouzské,, brambory
Naše fazole s uzeným masem
Rychlá večeře
Květáková polévka
Někdo může rozmixovat na jemný krém
Vepřové sweet & sour
Určitě už jste někdy jedli, teď si ukážeme, jak tohle populární sladkokyselé maso připravit jednoduše doma.
Lasagne alla Bolognese
Pravé lasgne s boloňským ragů - Itálie připravená u vás doma
Rajská omáčka s karbanátky
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami
Bešamel
základní bílá omáčka, verze s parmazánem
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Jedna z variant populárního řecké špízu, velmi snadného na přípravu