Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Chutný a zajímavý způsob úpravy této populární zeleniny, rozhodně vás nezklame
Chilli con carne
Nabízím moji variantu tohoto klasického mexického jídla, zajímavostí je kombinace chutí římského kmínu a čokolády
Tzatziki
Velmi snadná a lehká klasika - tradiční řecký osvěžující salátek, nejen do horkých letních dnů.
Zelňačka s klobáskou
Báječná a vydatná klasika - super polévka na zahřátí, jedna z českých a moravských nejoblíbenějších, připravená z vývaru.
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Tagliatelle (typické italské ploché nudle) s kuřecí masem a hráškem, připravované na másle s česnekem a bazalkou.
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Výtečná česká klasika - hovězí s rajskou omáčkou, tak jak ji známe z našich restaurací. Zvládneme to i doma!
Zeleninový salát s čočkou beluga
Lehký, ale výživný letní salátek plný vitamínů a chuti, příjemně překvapující.
Hrachová kaše s uzeným masem
Skutečně jednoduché, tradiční jídlo, jak ho znáte z mládí od babičky - snadná úprava, kterou rozhodně neurazíte.
Králičí stehna a pečené brambory
Králičí stehýnka, připravená se slaninou a jako příloha pečený brambor - chuťově vynikající kombinace.
Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Ne až tak úplně všední ryba s pikantní olivovou
Fusilli al pomodoro
Fusilli al pomodoro - těstoviny s rajčaty
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Držte si chuťové buňky, tohle je fakt mazec - krkovička doplněná marmeládou z červené cibule a třeba s bramborem, paráda.
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Upravit krůtí maso se sýrovou omáčkou, no proč ne. Použijeme čedar, jako přílohu třeba pečené brambory.
Vepřové na kmíně
Vepřová plec upravená na klasický způsob s kmínem, podávejte podle chuti s rýží nebo knedlíkem.
Kuřecí supreme
Kuřecí steak s kostí a kůží připravený na pánvi a dopékaný v troubě.
Vepřová roláda s nádivkou
Vepřová roláda s nádivkou, hranolky a zeleninou - opečená se slaninkou do křupava
Masové koule plněné nádivkou
Masové koule plněné nádivkou z vajec a zeleniny
Pštrosí vejce s hranolkama
Pštrosí vejce Ne tak docela, ale vejce obalené mletým masem, a jako přílohu si dáme s hranolky.
Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka
Kuřecí stejk s restovanou zeleninou a salátová srdíčka s hořčičným dipem
Vepřové maso dušené na houbách
Kousky vepřového plecka dušené s houbami, jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži
Dušené maso vepřové
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení vepřového masa.