Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Rajská omáčka
Rajčatová omáčka z protlaku, vařená z vývaru nebo vody, zahuštěná jíškou, dochucená novým kořením a bobkovým listem
Houbová omáčka - připravená z jíšky
Smetanová omáčka s houbami, doporučuji s vepřovým masem a jako přílohu kynutý houskový knedlík
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem s dušeným špenátem
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně - moravská klasika, pokud si ji pamatujete jenom ze školy, tak si ji určitě udělejte takhle
Bramboračka
Polévka bramboračka ze sušených hub, sytá a bohatá na chutě
Pečená krkovice se špenátem
Pečená krkovice se špenátem a bramborem - krásně barevná kombinace, plná chuti. Oběd za chvilku hotový.
Polévka z pěčené dýně hokaido
Polévka z pěčené dýně hokaido s krutonky a smetanou
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí - krásně barevná podívaná a ještě lepší chutnání
Ceasar salát
Římský salát s česnekovými krutony a dresingem z ančoviček, dijonské hořčice a žloutků.
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami - chuťový zážitek, který byste si neměli nechat ujít
Hovězí dušené na houbách
Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.
Ševcovský salát na chlebíčky
Chlebíčky z veky se ševcovským mlsem
Čínské nudle s vepřovým masem a zeleninou
Nudličky z vepřového masa, se zeleninou a čínskými nudlemi - i bez woku to zvládnete
Topinka se smaženicí
Topinka se smaženicí z hub a vajec - v jednoduchosti je síla, a čím víc česneku, tím silnější
Vaječná omeleta s houbami
Vaječná omeleta s houbami, doplněná bazalkou a pažitkou - recept nejen na podzimní sběr hub
Kuře na paprice s mašličkami
Výborné kuře na paprice se smetanou a mašličky jako příloha
Holandský řízek
Holandský řízek - naprostá klasika, tohle tu nesmí chybět.
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo - chuť plná sýra a smetany
Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
Zkoušíte maďarskou kuchyni Zkuste moje Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
Zapečené brambory se sýrem
Nemáte inspiraci na večer Tahle rychlovka zachrání večeři, stačí brambory, sýr a trocha masa na chuť
Knedlíčková polévka
Oblíbená polévka s nudlemi, kousky zeleniny a játrovými knedlíčky
Bramboračka
Tradiční polévka připravená ze samých dobrých věcí: brambor, krup a hub.
Rajská polévka II
Polévka z rajčatového protlaku se svěžím nádechem jižních zemí (kvůli použitým bylinkám)