Ingredience vejce
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.

Plněná roláda z bůčku
Plněná roláda z mletého bůčku

Kapustový závin se šunkou
Kapustový závin se šunkou pečený v alobalu

Zeleninové řízky
Nemusíme jenom maso

Pórková pomazánka
Porková pomazánka s hermelínem a šunkou, rychlá večeře plná chuti a i nějaký vitamín se najde

Srdíčkoví salát s krabímí tyčinkami a vejci
Srdíčkový salát s krabímí tyčinkami, vejci a hořčičnou zálivkou

Bramborové placky
Bramboráky smažené na sádle, připravené ze syrových brambor, provoněné majoránkou a česnekem

Šulánky
Šulánky z bramborového těsta jsou chutným sladkým jídlem, mohou se podávat s mákem, se strouhankou, s perníkem...

Bramborové knedlíky
Knedlíky z těsta z vařených brambor plněné uzeným masem, podávané s bílým zelím a sypané osmaženou cibulkou

Plněné žampiony s mačkanými brambory
Rychlé a dobré jidlo

Kachní polévka s knedlíčky z kvasnic
Kachní polévka s knedlíčky z kvasnic, které jsou velmi zdravé - ale ne každému chutnají, zkuste sami

Kachna se zelím a chlupaté knedlíky
Kachna s červeným zelím a chlupaté knedlíky - nemusí být zrovna Svatomartinská, chutná vždy

Kokosové řezy
křehké kokosové řezy

Velikonoční vajíčka
Vajíčka tak trochu jinak

Krtkův dort na plech
Domácí krtkův dortík - krtk;v dort určitě znáte, udělat si vlastní, domácí není žádná věda, s chutí do toho! Úspěch zaručen.

Cibulový salát s vajíčkem
Dobrá svačinka nejen pro milovníky cibule

Diplomatické řezy
Diplomatické řezy

Vepřová kotleta na zelí
Vepřová kotleta na zelí s anglickou slaninou s bramborovými nočky

Makronky
Višnové makronky - s tímhle receptem na domácí dobrůtku vás budou mít za cukráře :)

Rýžový nákyp
Nákyp připravený z rýžové kaše a zavařeniny

Tvarohové knedlíky s ovocem
Vařené knedlíčky z jemného tvarohového těsta plněné borůvkami, jahodami, nebo marmeládou

Kynuté knedlíky plněné
Knedlíky vařené na páře, plněné kompotem, čerstvým ovocem nebo povidly, sypané mákem (nebo strouhankou, nebo cukrem).

Lívance
Sladké lívanečky s jahodovou pěnou nebo s marmeládou a tvarohem či zakysanou smetanou

Bublanina
Piškotová bublanina s třešněmi nebo višněmi.

Zapečené toasty
Teplé chlebíčky z toastového chleba obložené rajčetem, salámem, okurkou, vejcem a plátkovaným sýrem