Ingredience vývar
Pro přípravu vývaru se často používají části masa s kostí, jako např. hovězí přední, kuřecí hřbety, rybí hlavy ap., které mají omezené použití pro přímou přípravu masného jídla. Suroviny se zpravidla vkládají do studené, málo či vůbec solené vody, aby se chuťové látky lépe vyvařily. Dobrý vývar hospodyňky považovaly a i dnes mnohdy považují za vrchol kuchařského umění.
Tuřínová polévka
polévky
Skleněné nudle s kuřecím masem a zeleninou
Asijská kuchyně
Kuřecí kousky se sýrovou omáčkou a listovým špenátem
S Penne těstovinou...
Segedinský guláš z plecka to je pecka
Guláš nikdy nezklame.
Kuřecí játra s kapií a houbami s rýží
do půl hoďky vařeno
Fazolový guláš s bramborem
Ideální vyprošťováček
Vepřové karé s hořčicí na sladké cibuli s rýží
Netradiční chuť
Bramboračka
Vynikající polévka, u nás oblíbená bez hříbků i s nimi ...
Segedínský guláš z krkovice
Segedínský guláš z krkovice - dáte si s knedlíkem, nebo chlebem ?
Pečená omáčka s krkovicí
Omáčka v troubě
Batátová polévka s čočkou a mrkví
Batátová polévka s čočkou a mrkví - s křupavým rohlíčkem mňáám
Špagety s brokolicí a žampiony
Rychlý oběd
Kotleta na medu
Kotleta na medu s rýží
Králík s hořčičnou omáčkou
Králík a hořčice - výborná a jemná chuť, navíc super dietní maso.
Bylinkové rizoto
Bylinkové rizoto - je to super obohacená rýže, může být podávaná i jako příloha. My ji máme moc rádi i samotnou :)
Kuřecí stehna v jogurtové marinádě
Kuřecí stehna v jogurtové marinádě - velmi jemná chuť naloženého masíčka.
Vyuzený bramborový guláš
Vyuzený bramborový guláš - výborný je i z buřtů, které vám zbyly z opékání na ohni, chuť určitě rozeznáte.
Dušená karotka s koňakem
Dušená karotka s koňakem - výborná příloha k masovým minutkám
Křenová omáčka s masovými kuličky
Křenová omáčka s masovými kuličkami - zapomenutá klasika, kdo z vás kdy dělal křenovou omáčku? Naše česká dobrota.
Držtková polévka z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je jemná a zdravá houba, na polévky jako stvořené. V téhle úpravě přímo báječná.
Jehněčí kolínko na česneku
Kolínko beránka Timmyho :)
Výborný guláš
Výborný, ale houbový guláš - nejlépe z čerstvých, vlastnoručně nasbíraných
Dýňová polévka
Dýňová polévka - jemná a příjemná chuť