Ingredience rostlinný olej
Rostlinný olej je tekutý a je jich více druhů,slunečnicový,dýňový,kokosový,konopný,lněný,makový,mandlový,olivový,palmový,řepkový,sezsmový,sojový,arganový,spermový a bodlákový.Jsou také technické oleje,které se používají jako maziva.Máme ještě esencionální oleje,které jsou vonné.Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej.Výrábí se semen nebo plodů rostlin,které se lisují.Pokud jsou lisovány za studena, pak je tento olej kvalitní a používá se příkladně na konzumaci nebo jako terapeutický olej. Lisování za tepla je jednodušší, ale zato získáme méně kvalitní vhodný pro technické účely.
Citronové krevety s rýžovými nudlemi
krevety zase jinak
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
byť tradiční, tak docela neotřelá kombinace ryby a hub
Hruškové nekynuté koláčky
malé nebo velké všechny jsou dobré
Loštická kapsa s tvarůžkovou směsí
pro milovníky voňavých tvarůžků
Zelňačka s cizrnou
plná vitamínů
Losos s listovým špenátem
velmi jednoduchý způsob úpravy této výborné ryby
Hovězí kofty
výborné s bramborovou kaší ochucenou Wasabi
Krůtí karbanátky s dušeným hráškem
pikantní karbanátky jsou doplněné jemným hráškem
Kuře po sečuánsku
miluji asijskou kuchyni
Bramborové placičky s vařenými vejci
jednoduché a moc dobré
Pórkové palačinky
nejlepší jsou se sýrem
Králičí maso na černém pivu
králičí maso je chutné i zdravé
Vietnamské koule Bánh Rán
jedna z mála sladkostí z vietnamské kuchyně
Řezy z červené řepy a mrkve
Tak trošku jiná buchta
Smažené vepřové krokety
se zelným salátkem
Kokosové lívance
Pokud Vás už nudí ovesné kaše, tyhle lívanečky budou příjemnou změnou
Kakaové řezy s hruškami
skvělá kombinace chutí
Marinované krůtí nudličky
s opečenými bramborami nebo s rýží ?
Plněné cibulové soudečky
nejsou jen pro milovníky cibule
Krůtí roláda s vepřovým jazykem
roláda má vždy úspěch
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
s těstovinami
Květáková polévka s vůní orientu
ochutnejte zdravou indickou kuchyni
Kuřecí prsa s brokolicí a žampiony
trochu z Asie
Hrnkový makovec se švestkami
švestky a mák se skvěle doplňují