Ingredience kopr
Kopr vonný,celá rostlina má výraznou charakteristickou vůni.Kopr je významné koření a zelenina používá se především jako dochucovadlo k rybám a vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů.
Lososový tatarák s kokosem
zajímavá kombinace
Marinovaný losos Gravlax
ze švédské kuchyně
Klasická Koprová omáčka
Kdo by neznal :) - klasicky s vajíčkem a knedlíky
Rychlokvašky podle maminky
Rychle kvašené nakládané okurky
Pravá ruská Soljanka
Polévka s masem a olivami. Ideální se zakysanou smetanou.
Pstruh s koprem a citronem podáváný s vařeným bramborem
Skvěle chutná s čerstvě vychlazeným pivem.
Mini shrimps krabella
Krevety z krabího masa s ledovým salátem
Roštěnky v bylinkách
Roštěnky v bylinkách s bramborem
Opečené škubánky
Opečené škubánky s tzatzikami
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Upéct si doma vyhlášenou hospodskou delikatesu není žádný problém. Bylinkové brambory ji ozváštní, stejně jako víno v marinádě.
Fazolové lusky na kyselo
Fazolové lusky na kyselo - ve smetanové omáčce se sázeným vejcem neboli volským okem
Tartar z lososa
Tartar z lososa - skvělý, velmi snadný tataráček z čerstvé ryby
Kulajda
Kulajda - Smetanová polévka s bramborami a s houby
Krabí salát s chřestem
Krabí salát s bílým chřestem
Těstovinový salát s uzeným lososem
Salát s uzeným lososem
Koprovka z rychlíku
Omajda za tři pětky - že se nedá uvařit dobrá koprovka levně? Nevěřím.
Pikantní lososový tatarák
Rybích jídel není nikdy dost, zkuste si doma připravit pikantní lososový tatarák
Koprová omáčka
Podáváme s hovězím masem nebo vejcem na tvrdo.
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Jedna z variant populárního řecké špízu, velmi snadného na přípravu
Tzatziki
Velmi snadná a lehká klasika - tradiční řecký osvěžující salátek, nejen do horkých letních dnů.
Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru
Koprovka, koprová omáčka
Krémová omáčka s voňavým koprem, výborná s vařeným hovězím masem a knedlí, nebo třeba jen s natvrdo uvařenými vajíčky a brambory