Ingredience drcená rajčata ve vlastní šťávě
Zralá rajčata,jsou bohatá na Beta-karoten a vitamín C, v trochu menší míře obsahuje také vitamín B.Jsou zdrojem chromu a draslíku. Z více než 90 % tvoří voda, cca 5 % sacharidů a 2,5 % bílkovin. Má vysoký podíl vláknin, naopak tuk neobsahuje téměř žádný.Zelené plody rajčete mohou způsobit otravu.
Rajčata jsou vhodná pro zdravou výživu i pro redukční diety,protože mají antioxidační účinky.Působí dobře na problémy s prostatou a jsou vhodná pro lidi s nemocemi srdce a krevním oběhem.Rajčata jsou zdrojem lykopenu,zmírňují dráždivé účinky česneku,nebo nadměrnému použití vitamínu C.
Plněné cibulové soudečky
nejsou jen pro milovníky cibule
Penne se zelím
neobvyklá, ale chutná kombinace
Gnocchi alľ Amatriciana
domácí bramborové noky s úžasnou chutí a vůní slaniny Guanciale
Vepřové karé s hořčicí na sladké cibuli s rýží
Netradiční chuť
Kuřecí paličky barbecue
v létě na grilu, v zimě v troubě
Středozemní polévka
Vhodná pro vegetariány
Mexická červená rýže
rýže trošku jinak
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Mexiko u vás doma
Rajčatové rizoto
Rychlá, velmi dobrá večeře, která zahřeje i pohladí
Trhané vepřové maso s fazolemi
žhavá chuť šťavnatého masa v křupavé tortile
Jehněčí kolínko na česneku
Kolínko beránka Timmyho :)
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami - nezahuštěná, ale přesto výborná
Boloňské ragů
Výborná masová směs, k těstovinám naprosto dokonalá
Penne all Salsicia
masové ragů, těstoviny, rajčata, to vše provoněné rozmarýnem - nádhera
Penne all’Amatriciana
další z rychlých italských past neboli těstovin
Penne all‘ arrabiata
pikantní, jednoduchá úprava těstovin
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Velmi zajímavá těstovina, původem ze Sardínie - v mé úpravě s cizrnou, rajčaty a prosciuttem
Ratattouile
lilky a cukety po ,,francouzsku,,
Lasagne alla Bolognese
Pravé lasgne s boloňským ragů - Itálie připravená u vás doma
Chilli con carne
Nabízím moji variantu tohoto klasického mexického jídla, zajímavostí je kombinace chutí římského kmínu a čokolády
Dhal z červené čočky
Že tohle jídlo neznáte Nevadí, je z Indie, ale příprava je poměrně snadná - sežeňte garam masalu a do toho.
Penne all’a Amatriciana
Italské těstoviny krásných barev a ještě lepší chuti, se slaninkou a plné zeleniny.