Petrusia
Někdo medituje v Ašrámu, já v kuchyni
Hodnost kuchaře
Pokročilý
(62815 / 69400)
Hodnocení Receptů
Statistiky
Napsaných receptů :
62
Oblíbené recepty:
5
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Medailonky z vepřové panenky se skvěle snoubí s červeným vínem. Pečená zelenina jako příloha je delikátní a zdravá zároveň.
Snídaňová jáhlová kaše
Vydatná vegan snídaně, kterou lehce připravíte den dopředu. Plná živin, variabilní a skvělá pro zimní dny.
Citronovo-levandulové muffiny
Struktura klasického vláčného nešizeného muffinu a božská vůně levandule, okořeněná citrónovou kůrou a přelivem.
Voňavý dýňový chlebíček
Zimní zásoby dýně zpracujete v extra voňavém dýňovém chlebíčku. Vláčný i několik dnů a sladký díky melase a dýni.
Tahini cookies
Tahini pasta jde skvěle použít i do sladkého pečení. Oříšky a semínka - bezlepkové vegan zdravé mlsání.
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Teplý nebo studený, dezert nebo hlavní jídlo. Vždycky bude perfektní. Zimní jablečný jáhelník, bez lepku i mléka.
Jednoduchý domácí chléb
Jednoduchý chléb bez nástrah a potřeb domácího kvásku. Variabilní a chuťově skvělý. A to nejlepší? Přesně víte, co obsahuje.
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Tato super rychlá polévka je vydatná a plná živin. Skvěle se hodí na rychlou večeři.
Celozrnné ořechové čokocookies
Sušenka, nebo ořechová nálož? Zámořská sladkost, která u nás zdomácněla. Jde ji upéct lehce a kupovanou už nebudete chtít.
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Klasika nebo netradiční? Do štrúdlu lze zavinout ledajaké překvapení - jaké, to vám ukáže tento recept.
Zapečený plněný baklažán
Dlouhé zimní večery si říkají o teplou večeři - plněné baklažány jsou jednoduché, rychlé a variabilní v možné náplni.
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Upéct si doma vyhlášenou hospodskou delikatesu není žádný problém. Bylinkové brambory ji ozváštní, stejně jako víno v marinádě.
Pečené brokolicové korunky
Tuto brokolicovou delikatesu můžete použít samostatně jako lehkou večeři nebo jako fajn přílohu k masu. Vždy bude neodolatelná!
Celozrnné ořechové wafle
Jsou sladké snídaně, které si nemusíte vyčítat. Nahraďte bílý cukr a bílou mouku a dejte tělu výživu na celé dopoledne.
Datlovo batátové brownies
Extra vláčné, veganské, plné energie - brownies ze sladkých brambor osvěží váš arsenál sladkých receptů a obohatí ho o vitamín A!
Exotická čočková polévka
I v české kuchyni může vzniknout exotické jídlo - červená čočka a kurkuma jsou jeho základem.
Veganský teplý quinoový salát
Nebojte se bezmasých jídel. Tento hutný teplý salát je ideální pro mrazivé počasí, zahřeje svou chutí i krásnými barvami
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Pečivo, které je nabité energií. Zdravý bezlepkový chléb plný jemné chuti. Není nakyslý jako kupované chleby, tak se do něj pusťe!
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Buchtičky, které na sklonku podzimu nemůžete vynechat. Díky dýni vláčné, díky koření a pomerančové kůře extravagantně voňavé.
Domácí arašídové čokomáslo
Taky máte závislost na burákovém másle? S tímto receptem nejen ušetříte, ale i vylepšíte do zdravější varianty.
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Sezóna dýní ještě nekončí - pečená s masem je vynikající
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Objevíte chia pudink a už nebudete chtít jiný. Pruhovaná čokovarianta je jednoduchý a přitom efektní dezert nebo svačinka
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Pro milovníky sladkých snídaní je tady zdravá bezmléčná overnight oatmeal. Překřtila jsem ji na vyspanou a doporučuji ji všem!
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Polévka, která vám vyrazí dech svou vůní i jednoduchostí. Hustý krém, který se krásně hodí do zimního počasí - i jako hlavní chod