Ingredience petržel kořenová
Nejznámější druhy jsou petržel zahradní. Petržel má široké využití v potravinářství.
Petržel kořenová a petržel listová - kudrnka.Listová se může sklízet i v zimě.Používají se jen její listy, které slouží jako zelené koření a ozdoba pokrmů.
Tyrolské špekové knedlíky
skvělé i se zelím a pečínkou
Losos s bylinkami v papilotě
jednoduchá úprava a skvělá chuť
Slepičí polévka s domácími nudlemi
zahřeje tělo i duši
BOEUF BOURGUIGNON - Hovězi maso po burgundsku
Maličko složitější, ale výsledek je vynikající
Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou
dobrota s hříbky
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Bagetky s křepelčím volským okem
Výborné nejen k večeři, ale i ke sklence dobrého vínka
Chutný kuskus
Toto jídlo dělám pro mého ročního prcka a chutná i došpělím
Králík dušený na víně a kořenové zelenině
klasika našich babiček
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
stále populárnější medvědí česnek v nádivce do křupava pečené rolády
Hrstková polévka
Hrstková polévka ze směsy luštěnin
Tafelspitz
aneb vařené hovězí se zeleninou
Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.
Pohankový chléb
Pohankový chléb - moc dobrý, určitě zkuste!
Bramboračka trošku jinak
Výborná polévka a jde to i bez masa
Opilé hovězí na zelenině s rýží
Opilé hovězí na zelenině s rýží - zeleninu můžeme nechat , nebo propasírovat
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Medailonky z vepřové panenky se skvěle snoubí s červeným vínem. Pečená zelenina jako příloha je delikátní a zdravá zároveň.
Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík
Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík - výpečky trochu jinak
Kuřecí paličky plněné nádivkou se smetanovou kaší
Pracnější, ale výborné
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Další z variant tohoto v současnosti stále populárnějšího jídla
Květákové placičky
Pečené placičky z květáku, s bramborem, cibulkou na víně sypané čedarem
Pálivá rybí polévka
Jak moc bude ostrá, záleží na Vás :)
Babiččina uzená rýžová polévka
Babiččina uzená rýžová polévka - místo rýže lze strouhání
Maminčino kuře s hříbkovou omáčkou
Jako přílohu jsem zvolila tagliatelle