Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Pro milovníky mořských plodů a vůně rozmarýnu - kalamárů se nebojte, příprava je detailně popsaná.
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Nechejte vyniknout chuť hovězího masa. S lahví červeného vína chutná nejlépe!
Medovohořčičné kuřecí paličky
Kuřecí paličky v delikátní sladce pikantní marinádě.
Ratattouile
lilky a cukety po ,,francouzsku,,
Plněná rajčata mletým masem a brambory
Rajčata se dají naplnit vším možným - třeba mletým masem, a jako přílohu si dáme brambory
Ondráš
Co je to Ondráš? Pečené vepřové maso v bramborákovém těstě - jako přílohu zvolte např. kysané zelí.
Kuřecí závitek se slaninou a bramborová kaše
Kuřecí závitek se slaninou zapečený se smetanou, bramborová kaše a do zlatova opečená cibulka
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Výborná, nenáročná večeře, kterou svou partnerku rozhodně nadchnete
Steak z lososa
snadný způsob přípravy báječného kousky ryby
Kuřecí čtvrtky s bramborem v troubě
Jak připravit na kuřeti tu nejkřupavější kůžičku a pochutnat si - jako přílohu dáme klasicky brabory
Boloňská omáčka
Na špagety,nebo lasagne
Hříbkové rizoto
S parmazánem
Vepřová panenka
S pepřovou omáčkou
Kachní prsa s švestkovou omáčkou
Křupavá prsíčka
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky s bramborem a mrkví, rychlá a chutná polévka na všední den
Zapečené palačinky se špenátem
Zapečené palačinky se špenátem, zalité smetanou a sypané sýrem - křupavá nádhera plná chuti
Sloní žrádlo
skvělá pomazánka na příklad na chlebíčky
Husí játra na cibulce
delikatesa,můžem podávat s bramborem nebo rýží
Koprová omáčka
Podáváme s hovězím masem nebo vejcem na tvrdo.
Obrácený řízek s bramborovou kaší
Obrácený řízek s bramborovou kaší a slaninou
Dušená šunka s mrkví
Směs šunky s mrkví, zalité smetanou a řeřichou
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s mletým masem, paprikou a sypané sýrem
Mexické fazole
Mexické fazole s anglickou slaninou,kečupem a čerstvím pečivem
Ondráš
Vepřový přírodní plátek v bramboráku