Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.

Kuřecí játra se žampiony na víně
víno je skvělé i na vaření

Penne se zelím
neobvyklá, ale chutná kombinace

Palačinky z červené řepy
palačinky nemusí být jen sladké

Tortilly s fazolovou pomazánkou
svačina nebo pohoštění

Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou
dobrota s hříbky

Cuketové bramboráčky .
cukeťáčky

Kapustový nákyp
Pro masožravce můžeme přidat třeba nakrájenou slaninu nebo kousek uzeného

Bratislavské vepřové kostky
z receptů po babičce

Obyčejné šunkofleky
jednoduché a dobré těstoviny

Pečená krkovička
s červenou cibulí s jablky

Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry

Kuřecí s kukuřicí
Kuřecí s kukuřicí - lehká čína na všední den

Pečené brambory se sýrovou omáčkou a strouhaným sýrem
Bezmasé jídlo pro milovníky sýru

Marinovaný bůček s bramborovou kaší
To co je nezdravé je tak dobré :)...

Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
Rybu minimálně 2 x týdně

Spaghetti alla mollica
Spaghetti s ančovičkami, kapary, olivami a opečenou strouhankou

Italský těstovinový salát s kapary
Skvělý je ihned servírovaný ale i řádně vychlazený

Omeleta s marinovanými kousky masa
jen se zeleninou je nejlepší

Kapří nugety s vídeňským salátem
nikdo nepozná, že jí rybu

Vepřové nudličky s pikantní sladkokyselou omáčkou
máme rádi pikantní maso

Brokolice trochu jinak
Chutná i těm, kdo ji moc rádi nemají.

Bagetky s křepelčím volským okem
Výborné nejen k večeři, ale i ke sklence dobrého vínka

Fenykl dušený v rajčatovém pyré
Někdo fenykl nemá rád a někdo ho miluje, prostě to chce zkusit .

Tuřínová polévka
polévky