Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Kuřecí játra se žampiony na víně
víno je skvělé i na vaření
Penne se zelím
neobvyklá, ale chutná kombinace
Palačinky z červené řepy
palačinky nemusí být jen sladké
Tortilly s fazolovou pomazánkou
svačina nebo pohoštění
Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou
dobrota s hříbky
Cuketové bramboráčky .
cukeťáčky
Kapustový nákyp
Pro masožravce můžeme přidat třeba nakrájenou slaninu nebo kousek uzeného
Bratislavské vepřové kostky
z receptů po babičce
Obyčejné šunkofleky
jednoduché a dobré těstoviny
Pečená krkovička
s červenou cibulí s jablky
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Kuřecí s kukuřicí
Kuřecí s kukuřicí - lehká čína na všední den
Pečené brambory se sýrovou omáčkou a strouhaným sýrem
Bezmasé jídlo pro milovníky sýru
Marinovaný bůček s bramborovou kaší
To co je nezdravé je tak dobré :)...
Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
Rybu minimálně 2 x týdně
Spaghetti alla mollica
Spaghetti s ančovičkami, kapary, olivami a opečenou strouhankou
Italský těstovinový salát s kapary
Skvělý je ihned servírovaný ale i řádně vychlazený
Omeleta s marinovanými kousky masa
jen se zeleninou je nejlepší
Kapří nugety s vídeňským salátem
nikdo nepozná, že jí rybu
Vepřové nudličky s pikantní sladkokyselou omáčkou
máme rádi pikantní maso
Brokolice trochu jinak
Chutná i těm, kdo ji moc rádi nemají.
Bagetky s křepelčím volským okem
Výborné nejen k večeři, ale i ke sklence dobrého vínka
Fenykl dušený v rajčatovém pyré
Někdo fenykl nemá rád a někdo ho miluje, prostě to chce zkusit .
Tuřínová polévka
polévky