Ingredience vejce
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.

Žloutkové řezy
Sváteční řezy z oříškového těsta se žloutkovým krémem a sněhovou pokrývkou

Polévka z růžičkové kapusty
Zahuštěná smetanová polévka ze zeleninového vývaru a růžičkové kapusty

Mousse au chocolat
Čokoládová pěna podle francouzského receptu

Jáji bábovka
Jáji bábovka - babiččina

Obalované žampiony
Obalované žampiony - rychlovka bez masa

Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami
Tučnej králík - Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami

Okoun s vejci
Kdo je milovníkem ryb? Okoun patří mezi tu více chutnou rybičku.

Cibulový koláč s ořechy
Velmi lahodný a jemný koláč. U nás ne moc známý, myslím že recept pochází až ze Španělska ;-)

Čevabčiči z mletého masa
Čevabčiči z mletého masa - známé masové šišky s bramborovou kaší

Jarní závitky
Jarní závitky - zvládnete doma stejné jako v asijském bistru. Skoro všechny ingredience nakupuji v asijských potravinách.

Smaženka
Máte doma už více dnů chléb? Nevyhazujte ho! ideální k rychlé večeri s hořčicí a vajíčkem.

Bramboráky
Bramboráky - tradiční české a vynikající

Květákový mozeček
Květákový mozeček - klasika, nemusí být vždy maso ;-) . A květák je velmi chutná zelenina.

Domácí lečo
Domácí lečo - velmi dobré, lehké a víte co vše v něm máte.

Vepřová panenka s nádivkou
Vepřová panenka s nádivkou - nádivku si připravíme z kuřecích jater

Podkrkonošská z podmáslí
Podkrkonošská z podmáslí - polévka s houbami a vejci

Hruškový závin s ořechy
Hruškový závin s ořechy - představte si to : svařáček a štrůdlíček, ideální kombinace na ideální odpoledne...

Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku
Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku - vynikající obídek se spoustou chutí

Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice
Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice - opravdu rychlý, dobrý a levný recept

Palačinky s karamelem a banánem
Palačinky s karamelem a banánem, zalité omáčkou z klikvy velké

Mramorová bábovka s tvarohem
Mramorová bábovka s tvarohem - osvědčená klasika

Bílkové ořechové pusinky
Ořechové pusinky

Fazolová polívka
Fazolačka s pečenou slaninkou a cibulkou

Pomazánka z celeru a jablek
Rychlá chuťovka