Ingredience žloutek
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.
Vláčné kořeněné cookies
Pikantní kořeněná chuť těchto sušenek vás mile překvapí - stejně jako jejich měkkost.
Máslové velikonoční jidášky
Velikonoce bez tohoto symbolu si málokdo dokáže představit. Vláčná chuť navíc láká péct je i mimo svátky. Hříšně dobře voní!
Hachis parmentier
Mleté maso zapečené bramborovou kaší, jednoduché a dobré
Klasický sladký rohlík
Křupavé sladké pečivo v celé své kráse. Óda na snídani, to je sladký rohlík.
Sypaný královský koláč s jablky
Opravdu královský koláč.
Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.
Bramborové pusinky
Lze použít jako přílohu.
Valentýnská srdíčka z lineckého těsta
Nejen vánoční cukroví...
Hovězí tatarský biftek s topinkami
S čím jiným podávat tatarák, než s topinkami a česnekem!
Buchtičky se šodó
Domácí klasika, kterou rádi občas smlsneme. Lze použít i pudinkový krém, my si zkusíme vlastní.
Buchtičky se šodó
Domácí buchtičky se šodó
Husí kaldoun se šunkovými knedlíčky
Vznešená polévka výborné chuti
Kuřecí kousky smažené v těstíčku
Řízečky z kuřete smažené v těstíčku z vajec, mouky a vína
Králík s francouzskou omáčkou
Králík pečený s kořením podávaný s omáčkou, jejímiž hlavními přísadami jsou žloutky, česnek a citronová šťáva
Košíčky s ořechovou náplní
Košíčky s ořechovou náplní trochu jinak
Rybí polévka bez jiker
Polévka z drobných ryb, zahuštěná jíškou, podávaná s osmaženými rohlíky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky - tradiční vánoční cukroví
Žloutkové řezy
Sváteční řezy z oříškového těsta se žloutkovým krémem a sněhovou pokrývkou
Cibulový koláč s ořechy
Velmi lahodný a jemný koláč. U nás ne moc známý, myslím že recept pochází až ze Španělska ;-)
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater - připravíme si domácí paštiku, není to tak složité jak si můžete myslet ;-)
Smažené sýrové pečivo
Smažené sýrové pečivo, výborná chuťovka i na všední příležitost
Vichyssoise
Vichyssoise - báječná jemná smetanovo - pórková polévka, původem z Francie
Vdolky plněné zelím
Netradiční slané vdolky, které si naplníme zelím
Sablé
Vynikající měkkoučké Mandlové sušenky