Ingredience tymián
Tymián obecný také mateřídouška obecná .Jedná se o nízký polokeř vysoký 20–30 cm. Existuje mnoho typů tymiánu s rozličnou vůní – citrónovou, pomerančovou.Působí proti průjmům, nadýmání, při zánětech zažívacího traktu. Mírní i kašel, obecně působí protizánětlivě. Dá se použít v inhalacích.Tymián se používá i sušený.
Hovězí na víně
Hovězí na víně z hovězích líček nebo kližky - jídlo, které oslní nejednu ženu.
Salát z vařeného hovězího masa
Salát z hovězího plecka
Žampiony na Řecký způsob
Žampiony na Řecký způsob - studený předkrm
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Kuřecí steak s bylinkovým velouté - šťavnatý steak s jemnou omáčkou, vońavou po bylinkách
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší - měkoučké jehněčí masíčko, vonící rozmarýnem a plné chutě
Kuřecí steak s omáčkou Alfredo
skvělá úprava kuřecího steaku
Vepřové dušené na houbách
jemné kousky vepřového masa, provoněné lesem
Brambory pečené se šlupkou
Příloha z brambor, je stejného typu jako americké brambory, jen s jiným kořením
Pečený kapr se zeleninou
jemná chuť kapra s vůní opečené zeleniny a tymiánu, určitě vyzkoušejte
Ratattouile
lilky a cukety po ,,francouzsku,,
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Kuřecí steak s jemnou holandskou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem.
Kuřecí steak
dle mého nazoru ten správný recept na kuřecí steak
Svíčková a domácí knedlík
Svíčkovou zná každý - tady je úprava včetně domácího knedlíku, a s vepřovou pleci
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Jedna z variant populárního řecké špízu, velmi snadného na přípravu
Glazované cibulky
Glazované cibulky v sirupu z hnědého cukru, balsamikového octa a tymiánu jsou parádní doplněk k pečeným masům.
Burgundské hovězí
Legendární dušené hovězí na červeném víně, křehké a měkké v typické klasické úpravě se žampióny - musíte vyzkoušet!
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Ne až tak úplně všední ryba s pikantní olivovou
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Držte si chuťové buňky, tohle je fakt mazec - krkovička doplněná marmeládou z červené cibule a třeba s bramborem, paráda.
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Pár vychytaných rad jak udělat opravdu dobrou šťávu z kuřete a krásně vypečená stehna.
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami - chuťový zážitek, který byste si neměli nechat ujít
Hovězí dušené na houbách
Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.
Rajská polévka II
Polévka z rajčatového protlaku se svěžím nádechem jižních zemí (kvůli použitým bylinkám)