Ingredience bobkový list
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého.Používá se jako koření.Používá se do omáček,polévek,při nakládání masa,okurek,hub,na pečení masa a zvěřiny.Využívá se také k přípravěmarinád.Je lehce sedativní,podporuje trávení,má protizánětlivý účinek.Snižuje hladinu krevního cukru,používá se jako doplněk léčby diabetiků (pije se nálev,který uděláme ze dvou bobkových listů.Zalejeme je vodou a necháme 5 minut louhovat.Pijeme 3x denně.)
Francouzská klasika z hovězího masa
trochu delší vaření nás odmění výbornou chutí
Paštika z kachních jater
domácí paštika je i vhodný dárek
Jarní pilaf
vůně se line po celém domě
Marinovaný kozí sýr
pohoštění k dobrému vínu pro dva nebo více
Telecí pečeně na víně
a jako příloha cuketa a baby karotka
Kuřecí plátek s pečenou červenou řepou a česnekem
Řepa a česnek - vitamínová bomba
Krůtí roláda s vepřovým jazykem
roláda má vždy úspěch
Vepřové závitky na víně
vepřové chutná na víně skvěle
Rajská omáčka s hrnkovým knedlíkem
stále oblíbená klasika
Lasagne s kapkou vína
Pro milovníky italské kuchyně
BOEUF BOURGUIGNON - Hovězi maso po burgundsku
Maličko složitější, ale výsledek je vynikající
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Tafelspitz
aneb vařené hovězí se zeleninou
Fazolový guláš s bramborem
Ideální vyprošťováček
Zelňačka podle babičky
S pečivem klidně i jako hlavní jídlo
Pravé italské Ossobuco
Italský pokrm, v překladu
Veganské minestrone
Tato hustá zeleninová polévka je skvělá možná právě proto, jak variabilní je její příprava.
Pravá ruská Soljanka
Polévka s masem a olivami. Ideální se zakysanou smetanou.
Vegetariánský Boršč z Ukrajiny
Bezmasá varianta
Pálivá rybí polévka
Jak moc bude ostrá, záleží na Vás :)
Batátová polévka s čočkou a mrkví
Batátová polévka s čočkou a mrkví - s křupavým rohlíčkem mňáám
Babiččina uzená rýžová polévka
Babiččina uzená rýžová polévka - místo rýže lze strouhání
Domácí červené kysané zelí
Nejlepší je domácí :)
Šunka v aspiku
Super večeře nebo svačinka