Ingredience bobkový list
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého.Používá se jako koření.Používá se do omáček,polévek,při nakládání masa,okurek,hub,na pečení masa a zvěřiny.Využívá se také k přípravěmarinád.Je lehce sedativní,podporuje trávení,má protizánětlivý účinek.Snižuje hladinu krevního cukru,používá se jako doplněk léčby diabetiků (pije se nálev,který uděláme ze dvou bobkových listů.Zalejeme je vodou a necháme 5 minut louhovat.Pijeme 3x denně.)
Polévka z červené řepy
Velmi dobrá polévka a velmi zdravá
Boršč
Pravá ukrajinská a vynikající polévka plná chuti
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Tato super rychlá polévka je vydatná a plná živin. Skvěle se hodí na rychlou večeři.
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Upéct si doma vyhlášenou hospodskou delikatesu není žádný problém. Bylinkové brambory ji ozváštní, stejně jako víno v marinádě.
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka z králíka
Pečený okáč s dýňovými hranolky
Okáč obecný - mořská ryba, upečeme si ho s dýňovými hranolky
Roštěná na houbách
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami
Kuře na divoko
Kuřecí maso pečené s kořenovou zeleninou, kořením a červeným vínem
Kachna na víně
Pečená kachna okořeněná pepřem, tymiánem a hřebíčkem, při pečení podlévaná bílým vínem
Králík s francouzskou omáčkou
Králík pečený s kořením podávaný s omáčkou, jejímiž hlavními přísadami jsou žloutky, česnek a citronová šťáva
Pikantní pečený králík
Králík pečený se slaninou, zeleninou a kořením
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami - chuťově velmi silný požitek
Stifado
Stifado neboli Cibulkový gulášek
Nakládaný hermelín
Česká klasika - Nakládaný hermelín
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.
Kuře frikasé
Kuře frikasé - kuře na žampionech
Telecí blanquette
Telecí blanquette - kousky telecího v jemné, smetanové omáčce se žampiony.
Králičí stehna na švestkách
Králičí stehna na švestkách - dlouhá příprava, ale výsledek stojí zato.
Nakladáný hermelín
Nakladáný hermelín - výborná záležitost, ale před rande bych to neriskovala :)
Plněná krůta
Krůta plněná žampióny
Telecí brzlík
Brzlík se opět vrací do kuchyně. Nebojte se ho a zkuste tenhle recept!
Jarní kuřátko na víně
Jemné maso mladého kuřátka, zvýrazněné silnou šťávou z vína a zeleniny....
Polévka PALOCZA
Polévka PALOCZA - pravá maďarská polévka se skopovým masem