Ingredience hovězí maso
Hovězí maso je spolu s vepřovým masem je nejčastěji používané maso v české kuchyni.
Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů
Francouzská klasika z hovězího masa
trochu delší vaření nás odmění výbornou chutí
Skotská vejce
není vejce jako vejce
Italská minisekaná
mini se hodí nejen k obědu
Hovězí na česneku s veselým knedlíkem
není knedlík jako knedlík
BOEUF BOURGUIGNON - Hovězi maso po burgundsku
Maličko složitější, ale výsledek je vynikající
Rib eye steak s grilovanými žampiony
pro milovníky pořádných hovězích steaků
Hovězí steak s hlívou
chuť hovězího doprovázená jemnou chutí hlívy na smetaně
Mexické chilli con carne
Jednoduchý a zdravý recept plný bílkovin.
Rump steak s fazolkami a uzeným, s pečeným bramborem
Místo uzeného můžeme použít anglickou slaninu.
Tagliatelle s masovou směsí
Těstoviny s masovou směsí
Polévka z červené řepy
Velmi dobrá polévka a velmi zdravá
Boršč
Pravá ukrajinská a vynikající polévka plná chuti
Hovězí maso ve vlastní šťávě
Hovězí maso dlouho tažené na červeném víně
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami - chuťově velmi silný požitek
Hovězí dušené na skořici
Byť to může pro někoho znít nezvykle, vůně skořice doplní nádherně plnou chuť masa a sušených rajčat - ochutnáte sami.
Vařené hovězí po italsku
Vařené hovězí po italsku
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Nemá chybu, znalce a milovníky téhle polévky rozhodně potěší.
Salát z vařeného hovězího masa
Salát z hovězího plecka
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Sekaná je neprávem považovaná za podřadné jídlo. Díky jednoduchému receptu vykouzlíte krásný hlavní chod.
Maďarský tokáň
Magyar Tokáň
Plněné žampiony s mačkanými brambory
Rychlé a dobré jidlo
Hovězí s česnekem na mrkvi
Snadná úprava hovězího s česnekem na mrkvi, jako přílohu zvolte třeba bramborový knedlík a špenát.
Koprová omáčka
Podáváme s hovězím masem nebo vejcem na tvrdo.
Roštěnky
Dušené hovězí roštěnky, podávané s vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny