Ingredience sušené houby
Sušené houby se používají při přípravě jídla .Vyrábí se postupným sušením jedlých hub . Na sušení se používá celá řada druhů hub.Při dobrém sušení vydrží ve sklenici,do které se nedostane vlhký vzduch i několik let. Doporučená doba je 3 roky.Sušené houby můžeme rozmělnit a máme výborné koření k dochucování jídel. Použití sušených hub je v kuchyni široké, dají se přidávat do polévek (např. jihočeská kulajda, bramboračka), do rizota, do houbové omáčky, pod maso atd.
Kulajda
ta naše
Vepřové na smetaně s lesními houbami
když rostou houby
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
byť tradiční, tak docela neotřelá kombinace ryby a hub
Kotlety s houbami
z hub nemusí být jen smaženice
Houbové ragů se ztraceným vejcem
když rostou byla by škoda si je neužít
Bramborové gnocchi s houbami a sušenými rajčaty
S opečenou strouhankou a ovoněné tymiánem
Podmáslanka s houbami
podle naší babičky
Vepřové závitky v čínském zelí
jsou dobré teplé i studené
Houbový liškový bramborový guláš
Guláš nemusí být jen z masa
Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou
dobrota s hříbky
Skleněné nudle s kuřecím masem a zeleninou
Asijská kuchyně
Rizoto s houbami a čerstvým špenátem
Rýže u nás frčí ve velkém...nejen jako příloha
Kuřecí játra s kapií a houbami s rýží
do půl hoďky vařeno
Houbový guláš
Nejlepší je houbová směska
Maminčino kuře s hříbkovou omáčkou
Jako přílohu jsem zvolila tagliatelle
Vepřová plec na houbách
Vepřová plec na houbách - s knedlíkem, ale i rýží, nebo těstovinou
Řezance Avelopa s houbami
Těstoviny s houbami, šunkou a capari
Jarní závitky
Jarní závitky - zvládnete doma stejné jako v asijském bistru. Skoro všechny ingredience nakupuji v asijských potravinách.
Podkrkonošská z podmáslí
Podkrkonošská z podmáslí - polévka s houbami a vejci
Kulajda
Kulajda - Smetanová polévka s bramborami a s houby
Výborný guláš
Výborný, ale houbový guláš - nejlépe z čerstvých, vlastnoručně nasbíraných
Šunkový koláč
Šunkový koláč se zelenými lusky a liškami
Houbová omáčka - zahuštěná smetanou
Bílá smetanová omáčka z hub, výborná s vajíčkem na tvrdo a kynutými knedlemi
Houby s fazolkami
Směs dušených hub a fazolových lusků se smetanou, podávané jako příloha ke steaku nebo jen s bramborami vařenými ve šlupce