Ingredience drcený kmín
Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel.Šabrej kmínovitý neboli římský kmín.Semínka jsou podobná kmínu, ale jsou větší a zelenohnědá. Především však mají jinou vůni a hořkou chuť .Semena se dají i drtit - drcený kmín.
Dýňové placičky
byla by škoda nevyužít dýni plnou vitamínů
Cikánské vepřové s arabskou rýží
pikantní úprava vepřového masa
Kotlety s houbami
z hub nemusí být jen smaženice
Houbové ragů se ztraceným vejcem
když rostou byla by škoda si je neužít
Podmáslanka s houbami
podle naší babičky
Szegedinský sojový guláš
bezmasá alternativa Szegedinského guláše
Brokolice trochu jinak
Chutná i těm, kdo ji moc rádi nemají.
Základní kváskový chléb
Pro kváskové začátečníky je zde recept na jednoduchý pšenično žitný chléb, jak jej mám vyzkoušený já.
Vepřové karé s hořčicí na sladké cibuli s rýží
Netradiční chuť
Vepřové maso se zeleninou, podávané s dušenou rýží
Trochu jiná Znojemská...
Maminčino kuře s hříbkovou omáčkou
Jako přílohu jsem zvolila tagliatelle
Tuňákové smažené taštičky
Smažené taščičky s tuňákem
Rajčatový guláš
Tak trochu jiný, než známe ten klasický
Jednoduchý domácí chléb
Jednoduchý chléb bez nástrah a potřeb domácího kvásku. Variabilní a chuťově skvělý. A to nejlepší? Přesně víte, co obsahuje.
Zapečený plněný baklažán
Dlouhé zimní večery si říkají o teplou večeři - plněné baklažány jsou jednoduché, rychlé a variabilní v možné náplni.
Pikantní sýrová pomazánka s kapií
Pikantní sýrová pomazánka s kapií - výborná na všechny druhy chuťovek, i jen tak na čerstvý chléb.
Polévka PALOCZA
Polévka PALOCZA - pravá maďarská polévka se skopovým masem
Vepřové přírodní ledvinky
Vepřové přírodní ledvinky - jednou za čas vnitřnosti vůbec nejsou na škodu
Máši tatarák
Za pravým tatarákem není potřeba chodit jen do restaurace, a už vůbec se nemusíte bát si jej doma přpravit tak, jak vám chutná.
Kuře na pivu se šunkovými knedlíky
Kuře na pivu se šunkovými knedlíky - opravdu jemné kuřátko
Bramborová buchta
Super sváča na odpoledne - buchta s uzeninou. Že to nejde? Ale samozřejmě že jde :)
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Sekaná je neprávem považovaná za podřadné jídlo. Díky jednoduchému receptu vykouzlíte krásný hlavní chod.
Plněná vepřová panenka
Plněná vepřová panenka s nádivkou
Vepřový guláš
Vepřový guláš s chlebem