Ingredience skořice
Skořice je aromatická kůra .Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni .Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení.Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak,zlepšuje trávení,zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou,podporuje chuť k jídlu,používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli, chřipce.Negativní účinky - Může způsobit alergickou reakci.Využití v potravinářství se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku .
Estonský kringel
Estonský kringel - skořicová dobrota
Domácí pečená banánová granola
Zapomeňte na rozmočené kupované müsli, z něhož půl vyhodíte, protože vám směs nechutná. Domácí lahodná křupavá směs za pár minut.
Řecká směs
Masovo zeleninová směs
Žemlovka
Žemlovka s jablky
Jablkový dezert z lístkového těsta
Dezert z lístkového těsta, dětských piškotů, vanilkového pudinku a strouhaných jablek
Rýžový nákyp
Nákyp připravený z rýžové kaše a zavařeniny
Rýžová kaše
Kaše uvařená z rýže a mléka, mírně ocukrovaná, podávaná s ovocem.
Pohanková kaše
Sladká kaše z pohankových vloček nebo z pohankové krupice
Jáhlová kaše
Kaše uvařená z jáhel a mléka, mírně ocukrovaná, podávaná s ovocem nebo ovocnou omáčkou.
Krupicová kaše
Kaše z dětské krupice a mléka, sypaná Grankem, výborná je taky s cukrem a banánem.
Ovesná kaše
Kaše z ovesných vloček, mléka a sušeného ovoce; zdravá a chutná snídaně
Borůvkový koláč
Borůvkový koláč z těsta z kypřícího prášku sypaný borůvkami a drobenkou nebo perníkem
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Podzimní nečas si přímo říká o teplé a sladké snídaně. Tyto palačinky ale zahřejí kdykoliv během dne. Mohou být i veganské.
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Jednoduchý dezert nebo sladká snídaně. Čerstvý, nebo opečený. Samotný, nebo obložený ovocem. Přesně takový může být banana bread.
Perníkové řezy
Kakaový dezert, vonící perníkovým kořením, s čokoládovou polevou a kokosem
Žemlovka s kompotem
Tato žemlovka je zapečená v mléce s rozšlehanými žloutky, na těsto jsem použila tukové rohlíky
Babiččin štrůdl
Dva druhy klasického štrůdlu, připravíme si s náplní jablečnou a tvarohovo-meruňkovou.
Rajská polévka
Chutná, rychle připravená polévka z rajčatového protlaku
Rýže nasladko
Rýže vařená s mlékem a následně zapečená v troubě se sladkým tvarohem a ovocem nebo ovocným kompotem
Lívance bez droždí
Lívance bez droždí - jen s kypřícím práškem do perníku, dodá výbornou chuť.