Ingredience parmazán
Parmazán je sýr původemz Itálie.Vyrábí se z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka.Sýry mají tvar bochníku a máčí se na 20 dní do solného roztoku,poto se nechají zrát od 1 roku do 3 let.Parmazán se používá do polévek,omáček,do těstovin,jako posyp nebo se dá konzumovat samotný s vínem.
Špagety s cherry rajčátky
Když potřebujete hodně rychlé a přitom dobré jídlo
Těstoviny z červené řepy s feferonovým pestem
trochu jiné těstoviny
Zelené špenátové tortelli
plněné lososem a špenátem
Vepřové na smetaně s lesními houbami
když rostou houby
Kuřecí prsa s pestem
kuřecí prsa zase jinak
Špagetová dýně s masovou směsí
špagety bez těsta
Krevety v sýrové omáčce
předkrm nebo večeře pro dva
Bramborové gnocchi s houbami a sušenými rajčaty
S opečenou strouhankou a ovoněné tymiánem
Rizoto s krevetami
šafránové rizoto, tentokrát s krevetami
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
s těstovinami
Polévka z máslových fazolí s tuňákem
luxusní a rychlá
Křupavá pizza bez mouky
výsledek stojí za tu práci
Plněné rohlíčky z listového těsta
Luxusní jsou ještě vlažné, ale ani za studena nemají chybu
Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou
dobrota s hříbky
Rizoto s liškami
krémové rizoto s houbami a parmazánem
Shepard pie
aneb pastýřský koláč s mletým masem, zeleninou a bramborovou kaší
Tagliatelle se šunkou na smetaně
velmi jednoduchá úprava těstovin, kterou zvládne každý
Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.
Bramborové pusinky
Lze použít jako přílohu.
Aglio olio e peperoncino s vepřovou kotletou
Trochu inovace, která snad neurazí již tak výborný recept
Maminčino kuře s hříbkovou omáčkou
Jako přílohu jsem zvolila tagliatelle
Zeleninové lasagne
Bezmasý obídek, ale určitě zachutná i těm, kteří si bez masa oběd radši nepředstavují
Špagety s brokolicí a žampiony
Rychlý oběd
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
o něco více námahy, o mnoho více chuti - to jsou domácí gnocchi