Ingredience parmazán
Parmazán je sýr původemz Itálie.Vyrábí se z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka.Sýry mají tvar bochníku a máčí se na 20 dní do solného roztoku,poto se nechají zrát od 1 roku do 3 let.Parmazán se používá do polévek,omáček,do těstovin,jako posyp nebo se dá konzumovat samotný s vínem.
Rajčatové rizoto
Rychlá, velmi dobrá večeře, která zahřeje i pohladí
Rizoto s liškami a hráškem
Rizoto s liškami a hráškem - lahodné italské rizoto
Smetanový bramborový krém
Smetanový bramborový krém - lahodná hustá polévka
Těstovinový salát
Salát se šumkou a rukolou
Pesto z naložených, sušených rajčat
Pesto z naložených, sušených rajčat - velmi jednoduché a jednoduše výborné
Bramborové gnocchi se smetanovou rukolou
Bramborové gnocchi se smetanovou rukolou - bezmasé a velmi chutné
Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem
Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem - vegetariánské jídlo, které nadchne každého.
Rukolový salát se sušenými rajčaty a parmazánem
Jeden z velmi příjemných salátů. Ale pozor, někdo rukolu miluje, někdo naopak. Má mírně nahořklou ořechovou chuť.
Bruschetta s rajčaty a parmazánem
Bruschetta s rajčaty a parmazánem - vynikající předkrm, chuťovka...
Česnekový krém
Parádní polévka pro podzimní sychravé dny, zahřeje i pohladí
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Výborné těstoviny, které zvládne každý
Lasagne se špenátem a kuřecím masem
parádní špenátové lasagne
Kuřecí steak s omáčkou Alfredo
skvělá úprava kuřecího steaku
Fettuccine s omáčkou Alfredo
rychlé těstoviny s jemnou omáčkou s chutí česneku a parmazánu
Omáčka Alfredo
Omáčka Alfredo - jednoduchá, rychlá omáčka, která vás svou plnou chutí prostě dostane
Fettuccine s kuřecím masem a cherry rajčátky
rychlá úprava smetanových těstovin
Špagety Carbonara
tradiční, velmi oblíbená úprava špaget, kterou ovšem skoro všude dostanete se smetanou, tedy ne zcela správně
Penne all‘ arrabiata
pikantní, jednoduchá úprava těstovin
Šafránové rizoto
Výborné rizoto s krásnou barvou a chutí tohoto úžasného koření
Rizoto s liškami
jemné rizoto, voňavé lišky - ješte sklenka dobrého bílého vína....
Rizoto s hřiby
Další s velmi jednoduchých, ale chutných italských rizot. Chuť hřibů v rizotu je prostě dokonalá.
Rizoto s parmazánem
základní italské rizoto, tedy to ,,pravé,,
Carpaccio z hovězí svíčkové
Carpaccio z hovězí svíčkové - vynikající předkrm, ale i hlavní chod pro letní večery
Hříbkové rizoto
S parmazánem