Ingredience citron
Citron je plod citronovníku. Citrony obsahují velké množství kyseliny kyseliny citronové , mají přibližně kolem 87 % vody. Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.
Treska na sardelovém másle
zdravý oběd
Kuřecí prsa v citronové omáčce
Jednoduché, lehké a pro každou příležitost.
Krevety v sýrové omáčce
předkrm nebo večeře pro dva
Řezy z červené řepy a mrkve
Tak trošku jiná buchta
Levandulové sušenky
krásně voňavé a křehké
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
bezmasý, nicméně velmi zajímavý pokrm
Losos Wellington
hodí se i pro slavnostnější chvíle
Červená řepa pečená s medem a ořechy
zdravá a chutná
Pudinková roláda
jde to i bez mouky
Křupavá pizza bez mouky
výsledek stojí za tu práci
Hrnkový makovec se švestkami
švestky a mák se skvěle doplňují
Kokosovo-ořechové bombičky
cukroví nejen vánoční
Salát z červené řepy a mrkve
Vitamínová bomba
Rybí krokety
ledový salát, cherry rajčátka a avokádo
Kuřecí nudlová kari polévka
vietnamská kuchyně
Spirálový višňový koláč
třeba z lásky
Kyselá polévka s masovými knedlíky.
inspirace z vietnamské kuchyně
Bratislavské vepřové kostky
z receptů po babičce
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Filet z lososovitého pstruha a kytičkový salát
Filet z lososovitého pstruha - toho budete jíst i očima
Citrónová pěna
Nadýchaná, svěží...ideální dezert v horké letní dny
Kapří nugety s vídeňským salátem
nikdo nepozná, že jí rybu
Quinoa s pečenou zeleninou a balkánským sýrem
Lehké jídlo, které oceníte nejenom v letních měsících
Drobenkový koláč
koláč podle babičky