Ingredience majoránka
Majoránka zahradní je jednoletá, někdy i dvouletá bylina.Používá se jako koření na dochucování polévek, omáček a masitých jídel.Povzbuzuje chuť do jídla a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Čaj z majoránky může dokonce pomoci při bolestech hlavy nebo nachlazení.
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou - pěkně si ho naplníme, aby toho bylo víc
Sekaná
Sekaná z mletého vepřového masa
Valašská kyselice
Valašská kyselice - legendární krajová specialita
Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami
Tučnej králík - Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami
Bramboráky
Bramboráky - tradiční české a vynikající
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.
Vyuzený bramborový guláš
Vyuzený bramborový guláš - výborný je i z buřtů, které vám zbyly z opékání na ohni, chuť určitě rozeznáte.
Ryby na grilu
Grilovat můžeme parmu, makrelu, halibuta, tuňáka a jiné. Vyberte si jednu z nich a zkuste podle tohoto receptu!
Husí stehna v šouletu
Husí stehna v šouletu - staré české jídlo, určitě víte, že šoulet je směs hrachu a krup.
Hovězí svíčková na cibuli
Hovězí svíčková pečená na cibuli
Držtková polévka z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je jemná a zdravá houba, na polévky jako stvořené. V téhle úpravě přímo báječná.
Drštková polévka
Drštková polévka (můžeme si koupit předvařené, vyčištěné drštky).
Sojové karbanátky
Sojové karbanátky - karbanátky nemusí být jen z masa
Vepřová paštika
Vepřová paštika - pravá domácí paštika, a víte co do ní dáváte
Výborný guláš
Výborný, ale houbový guláš - nejlépe z čerstvých, vlastnoručně nasbíraných
Hrachová polévka s uzeným masem
Hrachová polévka s uzeným masem - klasická, velmi vydatná polévka, pro (nejen) zimní večery
Milískovo kuře
Voňavá kuřecí prsa - marináda se dá použít i na grilování
Kapustové karbanátky
Smažené karbanátky z uvařené kapusty se slaninou
Plněné papriky v rajské omáčce
Papriky plněné směsí mletého masa rýže, uvařené v rajské omáčce
Šunkový koláč
Šunkový koláč se zelenými lusky a liškami
Celeráčky
Bramboráčky z celeru, překvapivě výborné i pro ty, kteří nemají rádi chuť celeru.
Bramboráčky
Bramboráčky s nivou
Rybí tlačenka
Rybí tlačenka - nemusí být jen z vepřového. Můžete použít běžně dostupné ryby - kapr, lín, štika atd.
Kančí se šípkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou - tak tenhle kanec už dořádil