Ingredience mrkev
Je to kořenová zelenina.Používá se v kuchyni kořen i nať.Může se jíst syrová v celku,do salátů nastrouhaná v různé kombinaci,jablka,ořechy atd.Také se používá do polévek a omáček.V lékařství se používá jako močopudná a projímavá.Také při šerosleposti,močových kamenech a revmatických zánětech kloubů.Šťáva z kořene pomáhá při ischemické chorobě srdeční.Mrkev obsahuje vlákninu a podporuje vylučování cholesterolu z těla.Měli bychom sníst 50 g syrové mrkve denně,kvůli úhradě vitamínu A.Látka falkarinol obsažená v mrkvi může snížit rozvoj rakoviny.
Kuřecí kousky na kešu
chuť i vůně asijské kuchyně
Vepřové s pórkem a mrkví
luxusní obídek
Francouzská klasika z hovězího masa
trochu delší vaření nás odmění výbornou chutí
Pak choi polévka s nudlemi a krevetami
jiná polévka z asijské kuchyně
Mrkvové placičky s kari dipem
Suroviny na placičky máte zřejmě běžně doma
Smažená rýže s kousky kuřete
na skok v asijské kuchyni
Mrkvová buchta
Zmizí rychlostí blesku
Japonská cibulová polévka
známe francouzskou cibulačku i českou -zkusíme japonskou ?
Tarhoňa se zeleninou a kousky masa
tarhoňa se používá hlavně v maďarské a slovenské kuchyni
Citronová kuřecí prsa
s cizrnou, avokádem.a zeleninou
Vietnamská kuřecí polévka
úžasná chuť a vůně
Zelný salát se sýrem a ořechy
skvělá chuť podzimu
Hovězí steak se zázvorem a mrkví
večeře po které se netloustne
Slepičí polévka s domácími nudlemi
zahřeje tělo i duši
Zelňačka s cizrnou
plná vitamínů
Špagetová dýně s masovou směsí
špagety bez těsta
Ředkvičková pomazánka
k pohoštění nebo večeři
Polévka s klobásovými knedlíčky
zase jiné knedlíčky
Domácí rybí salát
Ihned k jídlu
Telecí pečeně na víně
a jako příloha cuketa a baby karotka
Řezy z červené řepy a mrkve
Tak trošku jiná buchta
Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový
Drožďové knedlíčky v zeleninovém vývaru
lepší než ze školní jídelny
Těstovinové mušle s masovou náplní
méně obvyklé těstoviny stojí za zkoušku