Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Vepřová játra v cuku letu
Rychlá játra, můžou být i s chili, pokud máte rádi pikantnější.
Skopové maso na česneku
Skopové - opomíjené maso
Kuřecí křidélka na medovocitrusovém nálevu
Vinikající chuť sladkokyselého masíčka s americkými brambory
Kuřecí řízky zapečené se šlehačkou
Kuřecí řízky zapečené se šlehačkou - řízky trochu jinak
Čočkový salát
Když vám zbyde čočka z oběda, uděláme výbornou večeři
Tarhoňa s uzeným masem a smaženou cibulkou
Tarhoňa - že vám to nic neříká? Zeptejte se rodilého maďara, tohle je totiž pravá maďarská těstovina.
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s kuřecím masem - přidejme si provensálské koření, dodává další výjimečnou chuť.
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Výborné těstoviny, které zvládne každý
Podzimní salát se sýrem feta a dýní
Co s dýněmi :) - vynikající salátek, který osvěží
Kuřecí prsíčka s těstovinami na smetaně
Někdy stačí ke známé věci přidat drobnost - a vznikne zajímavá chuť. Sem zkusíme přidat chilli.
Měšec z listového těsta
Měšec z listového těsta s masovohoubovou nádivkou
Pikantní lososový tatarák
Rybích jídel není nikdy dost, zkuste si doma připravit pikantní lososový tatarák
Hřejivá veganská dýňová polévka
Polévka plná chuti bez umělých přísad. Slunce na talíři, které vám jednou za sezónu nebude stačit.
Plněná kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa, plněná nivou a slaninou - chuťově výrazná mňamka
Vepřová krkovice na křupavé zelenince
Zkuste tuhle kombinaci - není třeba jiné přílohy, takhle je to chuťová paráda
Obalované žampiony s bramborovým pyré
U tohohle receptu oceníte trik pro krásně obalené žampiony. A v sezóně je lepší použít čerstvé houby z lesa...
Zapečené brambory se zelím, uzeným a šlehajdou
Rychlá večeře i pro armádu, ze snadno dostupných surovi
Omáčka z vepřové plece s fazolemi a kolínkama.
Omáčka z vepřové plece s kolínkama, doplníme červenými fazolemi.
Rybí filé na šťávičce
Rybí filé podle mojí babči. Vynikající, rychlý a jednoduchý recept.
Celerové omeletky
výborné s uzeným masem a kyselím zelím
Plněné stejkové žampiony
Plněné stejkové žampiony s nádivkou a domácími bramborovími lupínky
Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce
Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce -
Vepřová kotleta plněná kukuřicí
Z kotlety velmi jednoduše chutné jídlo
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a cibulkou
další z řady tradičních jídel, velmi oblíbených, alespoň u nás