Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Kotleta s houbami a rýží
Kotleta s houbami a rýží - když začne houbařská sezóna, s čerstvými houbami je to báječná dobrota
Pappardelle se sýrovou omáčkou
Pappardelle se sýrovou omáčkou, šunkou a vlašskými ořechy
Pappardelle s mušlemi
Pappardelle s mušlemi a máslová omáčka. Pappardelle jsou nesušené vaječné těstoviny
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
aneb vepřo, knedlo, zelo .....
Pečené vepřové
Pečené vepřové - pro milovníky masa
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Sekaná je neprávem považovaná za podřadné jídlo. Díky jednoduchému receptu vykouzlíte krásný hlavní chod.
Guláš z krkovičky
Guláš z krkovičky, jako přílohu diporučuji karlovarské a chlupaté knedlíky
Řecká směs
Masovo zeleninová směs
Květák s pikantní omáčkou
Květák s pikantní omáčkou s bramborem
Zapečená brokolice
Zapečená brokolice se sýrovou omáčkou z tvrdého sýra
Plněná vepřová panenka
Plněná vepřová panenka s nádivkou
Štovíkový boršč
Polévka s brambory, uzeným masem a zahradním štovíkem - plno chuti a vitamínů
Kuře pečené na víně s bramborem
Do zlatova upečené kuřátko na víně s pečenými česnekovými brambory a sýrem.
Mexická krkovice
Mexická krkovice s pečenýmí rajčaty a fazolemi
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší - měkoučké jehněčí masíčko, vonící rozmarýnem a plné chutě
Steak z lososa s holandskou omáčkou
jemná chuť ryby, jemná chuť holandské omáčky - svou drahou polovičku příjemně překvapíte
Steak z lososa na islandský způsob
jemná chuť lososa doplněná o sladkokyselé hrozny - pecka
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně - myslím, že není třeba nic dodávat :), základ české kuchyně v klasickém provedení.
Šunkofleky
Šunkofleky aneb zapékané těstoviny s uzeným masem
Bramboráčky s masovou směsí sypané sýrem
Bramborák tak trošku na náš způsob
Česneková polévka
Česnekový krém se smetanou
Ražniči
Vepřové ražniči z kýty a slaniny
Vepřové koleno
Lahůdkové vepřové koleno s křenem a hořčicí
Jitrnice
Jitrnice známe, připravujeme si je i sami doma. Jde to i tak trochu jinak...