Ingredience paprika
Paprika se pěstuje dnes na celém světě.Používá se jako zelenina i koření.Pálivá forma papriky se označuje jako chilli paprička, nepálivá jako kapie.Paprika se jí syrová nebo tepelně upravovaná.
Houbový guláš
Nejlepší je houbová směska
Vepřová plec na houbách
Vepřová plec na houbách - s knedlíkem, ale i rýží, nebo těstovinou
Zeleninová tortilla
Jednoduchá příprava, báječná chuť! Navíc - bezmasé!
Tortila
Tortila trochu jinak
Zeleninový salát s tuňákem
Rychlá večeře a hlavně zdravá
Kotleta na medu
Kotleta na medu s rýží
Drůbeží salát
Drůbeží salát - s francouzskou bagetkou je ideální
Fenikl s treskou na zeleninovém podkladu
Fenikl - opomíjená zelenina, výborně doplní chuť ryby
Drštková polévka
Velice chutná
Řezance Avelopa s houbami
Těstoviny s houbami, šunkou a capari
Kuře po baskicku
Kuře dušené na rajčatech a paprice, okořeněné tymiánem a česnekem
Kuře na paprice
Kuře se smetanovou omáčkou ochucené mletou paprikou
Rybí polévka bez jiker
Polévka z drobných ryb, zahuštěná jíškou, podávaná s osmaženými rohlíky
Jelení guláš
Jelení guláš - zvěřina je příjemná změna
Bryndzové tyčinky
Křupavé tyčinky z bramborového těsta s bryndzou
Bulharský džuveč
Bulharský džuveč - pokud je pro vás to slovo neznámé, jde o směs zeleniny a masa
Volská oka
Jednoduchá smažená úprava vajíček.
Vepřové kousky na paprikové šťávě s bramborovou kaší
Vepřová kýta může být i na takový způsob - úplně se rozplývá v ústech.
Ratatouille
Ratatouille - výborná zeleninová příloha, nebo hlavní chod.
Držtková polévka z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je jemná a zdravá houba, na polévky jako stvořené. V téhle úpravě přímo báječná.
Polévka PALOCZA
Polévka PALOCZA - pravá maďarská polévka se skopovým masem
Jehněčí kolínko na česneku
Kolínko beránka Timmyho :)
Kotlety na rozmarýnu
Vepřové kotlety a rozmarýn jdou náramně k sobě, přesvědčte se sami
Výborný guláš
Výborný, ale houbový guláš - nejlépe z čerstvých, vlastnoručně nasbíraných