Ingredience kmín
Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel.Šabrej kmínovitý neboli římský kmín.Semínka jsou podobná kmínu, ale jsou větší a zelenohnědá. Především však mají jinou vůni a hořkou chuť .Semena se dají i drtit - drcený kmín.
Anglické tyčinky
Tyčinky s anglickou slaninou
Tradiční český vepřový gulášek
Jako přílohu jsem zvolil chléb.
Vepřové maso dvou druhů se zelím a bramborovým knedlíkem
Česká klasika - knedlo - vepřo - zelo.
Bramborové knedlíky se škvarkama
Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Medailonky z vepřové panenky se skvěle snoubí s červeným vínem. Pečená zelenina jako příloha je delikátní a zdravá zároveň.
Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík
Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík - výpečky trochu jinak
Krůtí játra s bramborou kaší
Játra tam měkká, že Vám bude stačit polévková lžíce
Kuřecí stehna na smetaně s bramborami prokládanými sýrem
Celkem zdravé a rozhodně chutné jídlo.
Květákové placičky
Pečené placičky z květáku, s bramborem, cibulkou na víně sypané čedarem
Domácí červené kysané zelí
Nejlepší je domácí :)
Kuře na domácím kysaném červeném zelí
Doma to prostě milujeme :)
Houbový guláš
Nejlepší je houbová směska
Pečená krkovice v kabátku
Krkovice pečená v majonézovo-sýrovém kabátku
Kapustová polévka s brambory
Rychlá a moc dobrá
Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou
Dokažte sami sobě, že zvládnete i náročnější receptury, kterými oslníte všechny přísedící u slavnostní tabule.
Šneci z listového těsta
Šneci z listového těsta - náplně jdou různě obměňovat, záleží na vaší fantazii a co máte rádi.
Krkovička na pivu
Lahodná krkovička podlévaná pivem
Patrikovo kuře se zeleninou a penne
Levné, rychlé a dietní
Vepřové ve vlastní šťávě
Nakládané vepřové ve vlastní šťávě - do těstovin, pod zelí, do rizota
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Upéct si doma vyhlášenou hospodskou delikatesu není žádný problém. Bylinkové brambory ji ozváštní, stejně jako víno v marinádě.
Šoulet s trhaným kachním masem
aneb kachna nemusí být jen se zelím
Uzené pečené maso s bramborem
Klasika - nenáročné a dobré
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
pečené maso, kyselé cibulky a bramborová kaše se sladkou karotkou - jednoduše skvělé
Knedlo zelo vepřo
Klasika české kuchyně