Ingredience petrželová nať
Nejznámější druhy jsou petržel zahradní. Petržel má široké využití v potravinářství.
Petržel kořenová a petržel listová - kudrnka.Listová se může sklízet i v zimě.Používají se jen její listy, které slouží jako zelené koření a ozdoba pokrmů.
Polévka s květákem a liškami
květáková polévka může být pokaždé jiná
Jarní pilaf
vůně se line po celém domě
Hermelín s cibulkou na černém pivu
může být i Camembert nebo Encián
Zapečené toasty se slaninou a vejcem
vydatná snídaně
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
skvělé tradiční jídlo
Hovězí kofty
výborné s bramborovou kaší ochucenou Wasabi
Krůtí karbanátky s dušeným hráškem
pikantní karbanátky jsou doplněné jemným hráškem
Polévka s klobásovými knedlíčky
zase jiné knedlíčky
Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový
Karlovarské hrnkové knedlíky a nádivka z mikrovlnky
snadné a rychlé vaření
Pečený losos s krevetami
chuť moře
Risone verde
neobyčejně obyčejná těstovinová rýže
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
s játrovou nádivkou
Gratinované kapustičky s chorizem
jsou dobré s uzeninou nebo jen s vejci
Sýrové kuličky trochu jinak
zdravá
Omeleta s marinovanými kousky masa
jen se zeleninou je nejlepší
Cuketové karbanátky s tymiánovými brambůrky
Chutné jídlo, které se dá udělat s masem, či bez masa s lepkem, či bez lepku.
Chutný kuskus
Toto jídlo dělám pro mého ročního prcka a chutná i došpělím
Rib eye steak s grilovanými žampiony
pro milovníky pořádných hovězích steaků
Butterfish s hráškovým pyré
s opečenými brambůrkami
Bulgurový salát s kaprem
Bulgurový salát s kaprem. Co je to ten bulgur? Bulgur - nalámaná celozrná pšenice
Tagliatelle se šunkou na smetaně
velmi jednoduchá úprava těstovin, kterou zvládne každý
Hrstková polévka
Hrstková polévka ze směsy luštěnin