Ingredience bobkový list
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého.Používá se jako koření.Používá se do omáček,polévek,při nakládání masa,okurek,hub,na pečení masa a zvěřiny.Využívá se také k přípravěmarinád.Je lehce sedativní,podporuje trávení,má protizánětlivý účinek.Snižuje hladinu krevního cukru,používá se jako doplněk léčby diabetiků (pije se nálev,který uděláme ze dvou bobkových listů.Zalejeme je vodou a necháme 5 minut louhovat.Pijeme 3x denně.)
Srnčí žebro
Srnčí žebro na černo
Guláš na víně
Nejlepší na guláš je hovězí kližka
Hrachová polévka s uzeným masem
Hrachová polévka s uzeným masem - klasická, velmi vydatná polévka, pro (nejen) zimní večery
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk - ryby jsou opravdu zdravé, nevyhýbejte se jim. Vlka dokážeme sehnat v běžném supermarketu.
Plněné papriky v rajské omáčce
Papriky plněné směsí mletého masa rýže, uvařené v rajské omáčce
Presovaný bůček s pečenými jablky
Krásně upečený bůček s jablky a šťávou z jablečného cideru - takto, netradičně připravený bok si rozhodně nenechte ujít
Králík na divoko
Králík na divoko - ten už nikam neuteče, připravíme si ho pečeného se slaninou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami - nezahuštěná, ale přesto výborná
Vepřové koleno s jablečným křenem
Není moc dietní, ale velmi dobré. Česká hospodksá klasika, kterou si ale stejně chutně můžete dopřát i doma.
Úhoř na víně
Úhoř na víně - jídlo pro labužníky
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Houbová omáčka s vařeným hovězím - jemná smetanová omáčka s vůní lesa
Segedín s pečeným karlovarským knedlíkem
Mňamka na nedělní obídek
Králík na divoko s bramborovými šulánky
Zbrklý králík
Hovězí guláš
Gulášek z hovězí kližky
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Polévka, která vám vyrazí dech svou vůní i jednoduchostí. Hustý krém, který se krásně hodí do zimního počasí - i jako hlavní chod
Hovězí na víně
Hovězí na víně z hovězích líček nebo kližky - jídlo, které oslní nejednu ženu.
Salát z vařeného hovězího masa
Salát z hovězího plecka
Žampiony na Řecký způsob
Žampiony na Řecký způsob - studený předkrm
Kachní prsíčka
Kachní prsíčka ve sladkokyselé omáčce
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vyměňte mraženou zeleninu za chuťově výrazné suroviny, které pozvednou studentské jídlo o úroveň výš. Jednoduché a lahodné.
Gemerské gule
Gemerské gule - že vám to nic neříká? Tak zkuste, jak výborné jsou se špenátem, nebo třeba jen s pečeným masem.
Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce
Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce -
Řecká směs
Masovo zeleninová směs
Kuřecí prso na divoko
Kuřecí prso na divoko s čerstvími houbami