Ingredience bobkový list
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého.Používá se jako koření.Používá se do omáček,polévek,při nakládání masa,okurek,hub,na pečení masa a zvěřiny.Využívá se také k přípravěmarinád.Je lehce sedativní,podporuje trávení,má protizánětlivý účinek.Snižuje hladinu krevního cukru,používá se jako doplněk léčby diabetiků (pije se nálev,který uděláme ze dvou bobkových listů.Zalejeme je vodou a necháme 5 minut louhovat.Pijeme 3x denně.)
Vepřové koleno
Lahůdkové vepřové koleno s křenem a hořčicí
Vepřové dušené na houbách
jemné kousky vepřového masa, provoněné lesem
Svíčková
Svíčková z kotlety - česká klasika, příjemná na každý oběd a hotovo máme za chvilku
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Nechejte vyniknout chuť hovězího masa. S lahví červeného vína chutná nejlépe!
Boloňská omáčka
Na špagety,nebo lasagne
Kachní prsa s švestkovou omáčkou
Křupavá prsíčka
Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe
Svíčková a domácí knedlík
Svíčkovou zná každý - tady je úprava včetně domácího knedlíku, a s vepřovou pleci
Rajská omáčka s karbanátky
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami
Burgundské hovězí
Legendární dušené hovězí na červeném víně, křehké a měkké v typické klasické úpravě se žampióny - musíte vyzkoušet!
Hrachová kaše s uzeným masem
Skutečně jednoduché, tradiční jídlo, jak ho znáte z mládí od babičky - snadná úprava, kterou rozhodně neurazíte.
Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky
Hovězí vývar
Příprava kvalitního hovězí vývaru, který dále použijeme v receptech. Nebojte si udělat vlastní, máte jistotu, co v něm bude.
Rajská omáčka
Rajčatová omáčka z protlaku, vařená z vývaru nebo vody, zahuštěná jíškou, dochucená novým kořením a bobkovým listem
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem s dušeným špenátem
Hovězí dušené na houbách
Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.
Rajská polévka
Chutná, rychle připravená polévka z rajčatového protlaku
Vymazlené pivní buřty
Báječné pivní buřtíky na tmavém pivu a kečupu, zapečené v pekáčku s opečeným chlebem