Ingredience smetana 31%
Smetana je nejtučnější část mléka.Výrobky ze smetany jsou sladká smetana do kávy,zakysaná smetana a smetana ke šlehání.Smetana se získává sbíráním nebo odstřeďováním,obsahuje nejméně 10% tuku.Smetana ke šlehání má nejméně 35% tuku.
Paštika z kachních jater
domácí paštika je i vhodný dárek
Quiche de Lorraine
aneb slaný francouzský koláč s cibulí a slaninou
Podmáslanka s houbami
podle naší babičky
Ukrajinský boršč
jeden z mnoha receptů na boršč
Profiteroles
s vanilkovým krémem
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Hovězí steak s hlívou
chuť hovězího doprovázená jemnou chutí hlívy na smetaně
Šťovíková polévka
Šťovíková polévka - konečně začal růst, tak s chutí do něj.
Crepes Suzette
aneb palačinky podle Zuzky - flambované, s pomerančovým karamelem
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
kuřecí prsa s přílohou, které se nedá odolat
Bramborový gratin
příloha, ktreou určitě neuděláte chybu
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
další z poměrně snadných a rychlých receptů na těstoviny
Jednoduchá hrachová kaše
Výborná s klobáskou, okurčičkou, a osmaženou cibulkou
Krémová papriková polévka s kukuřicí
jedna z méně obvyklých polévek, které si prostě zamilujete
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
šťavnatá kotleta s lehce pikantní omáčkou, rychlé a dobré
Panna cotta s malinami a karamelem
jeden z nejsnadnějších a současně nejznámějších dezertů
Fazolové lusky na kyselo
Fazolové lusky na kyselo - ve smetanové omáčce se sázeným vejcem neboli volským okem
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Budete překvapeni příjemě silnou chutí této omáčky z nakládaného zeleného pepře
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Vepřové nudličky v nivové omáčce - rychlý, oblíbený pokrm, zejména u milovníků tohoto sýru
Horké maliny
Panna Cotta s horkými malinami
Valašská kyselice
Valašská kyselice - legendární krajová specialita
Tvarohový dort s malinovým coulis
Tvarohový dort s malinovým coulis - lehký nepečený dezert, kterým své blízké rozhodně potěšíte
Rajčatový krém s mušlemi
Rajčatová polévka - ne tak ledajaká připravíme si krém s mušlemi
Vichyssoise
Vichyssoise - báječná jemná smetanovo - pórková polévka, původem z Francie