Ingredience med
Med je hustá sladká a lepkavá kapalina, vytvářená včelami sběrem a zahušťováním sladkých šťáv – především nektaru z květů. Med má zvláštní chuť,někteří lidé dávají přednost před cukrem . Med je směs cukrů, vody, a jiných složek. Specifické složení medu závisí nejvíc na směsi květů navštívených včelami, které med produkovaly .Než se začal používat cukr tak med byl hlavním sladidlem.Z madu se dělá nápoj zvaný medovina.Český med, který produkují domácí včelaři, patří k nejkvalitnějším výrobkům. Med obsahuje hlavně jednoduché, dobře stravitelné cukry.Krystalizace (tuhnutí) je přirozená vlastnost včelího medu. Krystalizovaný med si uchovává všechny vzácné látky a vlastnosti.Med se skladuje výhradně v uzavřené skleněné nebo keramické nádobě. Krystalizovaný i pastovaný med lze zahříváním ztekutit , ale pouze ve vodní lázni nepřevyšující teplotu 45 °C. Med je již odpradávna používán nejen k léčbě nachlazení, ale příznivě se projevuje také u déle trvajících zánětů či chronických onemocnění. Med do horkého čaje ano či ne.Nejlepším řešením tedy bude nedávat med do šálku ihned, ale počkat na dobu, kdy bude možno připravený nápoj pít.
Jogurtová müsli buchta
Nejlepší je druhý den
Lososový tataráček
s avokádem a mangem
Kachní prsa s ananasem
exotická úprava kachních prsíček
Jáhelník
spařením jáhly ztratí svojí typickou hořkost
Losos pošírovaný v zeleném čaji
sváteční večeře ...
Cuketo - ořechový koláč s arašídovým krémem
Čoko-arašídový krém tomu dodá ten správný říz
Salát s pečenou červenou řepou
salátů nikdy není dost
Hovězí steak se zázvorem a mrkví
večeře po které se netloustne
Ořechové medové řezy
k nedělní kávě
Kozí sýr v křupavém filo těstě
se salátkem a medem
Červená řepa pečená s medem a ořechy
zdravá a chutná
Jáhlová kaše s vůní perníku
Voní a chutná přímo božsky
Salát z červené řepy a mrkve
Vitamínová bomba
Quinovová kaše
Množství je na 1 skvělou snídani
Rybí krokety
ledový salát, cherry rajčátka a avokádo
Sýrové kuličky trochu jinak
zdravá
Bagetky s trhaným masem
Výborné pohoštění
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
lehká zdravá večeře
Kynuté lívanečky s ovocným přelivem
Kynuté lívanečky s ovocným přelivem - něco sladkého po obědě
Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty
Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty - k tomu si dáme i kuřecí steak
Krevetový salát
Říkáme tomu "Pozdrav od moře"
Máslové velikonoční jidášky
Velikonoce bez tohoto symbolu si málokdo dokáže představit. Vláčná chuť navíc láká péct je i mimo svátky. Hříšně dobře voní!
Dvojbarevná kuřecí křidýlka se salátem
Srdíčkový salát s francouskou zálivkou, k tomu propečený kousek kuřecích křidýlek
Quinoová bonboniéra
Potěšte své blízké zdravou alternativou k přeslazeným bonboniérám. Pukancová sladkost je báječný způsob jak to udělat.