Ingredience rostlinný olej
Rostlinný olej je tekutý a je jich více druhů,slunečnicový,dýňový,kokosový,konopný,lněný,makový,mandlový,olivový,palmový,řepkový,sezsmový,sojový,arganový,spermový a bodlákový.Jsou také technické oleje,které se používají jako maziva.Máme ještě esencionální oleje,které jsou vonné.Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej.Výrábí se semen nebo plodů rostlin,které se lisují.Pokud jsou lisovány za studena, pak je tento olej kvalitní a používá se příkladně na konzumaci nebo jako terapeutický olej. Lisování za tepla je jednodušší, ale zato získáme méně kvalitní vhodný pro technické účely.
Smetanový bramborový krém
Smetanový bramborový krém - lahodná hustá polévka
Kuřecí kousky na smetanové omáčce s těstovinou Pappardelle
Jemná smetanová chuť masa s kousky šunky a sýru
Kuřecí horní stehna pečená s brambory
Kuřecí horní stehna pečená s brambory - klasická rychlovka, která nezabere moc času ani nádobí. :-)
Kuřecí kousky s kuskusem a cuketou
Varianta jídla, která u nás nebyla moc znamá, ale teď si jí nemohu vynachválit.
Vepřové s mrkví a brambory na rozmarýnu
Vepřové s mrkví a brambory na rozmarýnu - tenhle recept máme moc rádi a nedá se na něm nic moc zkazit ;-)
Chilli krevety s rýží
Chilli krevety s rýží - dnes už finančně dostupné snad pro každého
Sýrové kuličky
Sýrové kuličky - rychlá chuťovka nejen k pivu
Pečený králík
Králík na víně - výborné a lehké jídlo i na všední den, jako přílohu zvolte brambory nebo rýži. Jednoduché, rychlé, úspěch zaručen
Vepřové karé sweet and sour
Vepřové karé sweet and sour - výborné i třeba na topinku, nebo bagetku.
Fazolkový salát
Fazolkový salát - salát k hlavnímu jídlu
Telecí blanquette
Telecí blanquette - kousky telecího v jemné, smetanové omáčce se žampiony.
Flambovaný Flank steak se žampiony
Flambovaný Flank steak se žampiony - jídlo, na které sbalíte nejednoho muže :)
Nakladáný hermelín
Nakladáný hermelín - výborná záležitost, ale před rande bych to neriskovala :)
Šunkafleky
Zapečené těstoviny, které nikdy neomrzí
Ananasové zelí
Ananasové zelí - použijte třeba jako přílohu k vepřovému masu
Sýrový nákyp
Obdoba jablečného nákypu - zkusíme s nastrouhaným sýrem, taky báječná varianta.
Bulharský džuveč
Bulharský džuveč - pokud je pro vás to slovo neznámé, jde o směs zeleniny a masa
Salát s kuřecím masem
Rýžový salát s kuřecím masem na páře
Bramborový knedlík s uzeným masem
Výborný se špenátem nebo zelíčkem
Volská oka
Jednoduchá smažená úprava vajíček.
Lilkový salát
Lilkový salát - předkrm, nebo lehká večeře
Závitky z hovězích roštěnek
Závitky z hovězích roštěnek se zelím
Kuře na medu
Kuře na medu s francouzkým salátem
Vepřové kousky na paprikové šťávě s bramborovou kaší
Vepřová kýta může být i na takový způsob - úplně se rozplývá v ústech.