Ingredience rostlinný olej
Rostlinný olej je tekutý a je jich více druhů,slunečnicový,dýňový,kokosový,konopný,lněný,makový,mandlový,olivový,palmový,řepkový,sezsmový,sojový,arganový,spermový a bodlákový.Jsou také technické oleje,které se používají jako maziva.Máme ještě esencionální oleje,které jsou vonné.Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej.Výrábí se semen nebo plodů rostlin,které se lisují.Pokud jsou lisovány za studena, pak je tento olej kvalitní a používá se příkladně na konzumaci nebo jako terapeutický olej. Lisování za tepla je jednodušší, ale zato získáme méně kvalitní vhodný pro technické účely.
![](/media/upload/6/recipe_145_photo_214_ts.jpg)
Hovězí vývar
Příprava kvalitního hovězí vývaru, který dále použijeme v receptech. Nebojte si udělat vlastní, máte jistotu, co v něm bude.
![](/media/upload/3/recipe_144_photo_212_ts.jpg)
Koláč z listového těsta s jablky
Rychlý koláč z listového těsta s plátky jablek, sypaný cukrem a kokosem
![](/media/upload/3/recipe_143_photo_210_ts.jpg)
Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka
Kuřecí stejk s restovanou zeleninou a salátová srdíčka s hořčičným dipem
![](/media/upload/3/recipe_126_photo_203_ts.jpg)
Pečená krkovice se špenátem
Pečená krkovice se špenátem a bramborem - krásně barevná kombinace, plná chuti. Oběd za chvilku hotový.
![](/media/upload/3/recipe_124_photo_199_ts.jpg)
Honzovo kynuté buchty
Honzovo kynuté buchty s povidly a švestkami
![](/media/upload/3/recipe_114_photo_195_ts.jpg)
Ševcovský salát na chlebíčky
Chlebíčky z veky se ševcovským mlsem
![](/media/upload/3/recipe_113_photo_172_ts.jpg)
Čínské nudle s vepřovým masem a zeleninou
Nudličky z vepřového masa, se zeleninou a čínskými nudlemi - i bez woku to zvládnete
![](/media/upload/3/recipe_112_photo_169_ts.jpg)
Topinka se smaženicí
Topinka se smaženicí z hub a vajec - v jednoduchosti je síla, a čím víc česneku, tím silnější
![](/media/upload/3/recipe_111_photo_166_ts.jpg)
Vaječná omeleta s houbami
Vaječná omeleta s houbami, doplněná bazalkou a pažitkou - recept nejen na podzimní sběr hub
![](/media/upload/3/recipe_110_photo_165_ts.jpg)
Kuře na paprice s mašličkami
Výborné kuře na paprice se smetanou a mašličky jako příloha
![](/media/upload/6/recipe_108_photo_162_ts.jpg)
Holandský řízek
Holandský řízek - naprostá klasika, tohle tu nesmí chybět.
![](/media/upload/7/recipe_103_photo_141_ts.jpg)
Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
Zkoušíte maďarskou kuchyni Zkuste moje Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
![](/media/upload/7/recipe_102_photo_140_ts.jpg)
Zapečené brambory se sýrem
Nemáte inspiraci na večer Tahle rychlovka zachrání večeři, stačí brambory, sýr a trocha masa na chuť
![](/media/upload/4/recipe_90_photo_1128_ts.jpg)
Květáková polévka
Zahuštěná světlá polévka, vařená velmi jednoduše z květáku - zde alternativní růžicová odrůda Ronaldo.
![](/media/upload/4/recipe_79_photo_112_ts.jpg)
Lečo
Rychle připravené lečo z pár vajec, uzeniny a dostupné zeleniny, nejlépe rajčat a papriky
![](/media/upload/3/recipe_69_photo_100_ts.jpg)
Masová směs s bramboráčky
Masová směs se zeleninou, k tomu 3 bramboráčky a česká klasika je na stole
![](/media/upload/7/recipe_67_photo_95_ts.jpg)
Zelnačka na rychlo s fazolemi
Zelnačka na rychlo s fazolemi - hodně rychlé, levné a dobré, plné vitamínů a silně zahřívací.
![](/media/upload/7/recipe_66_photo_93_ts.jpg)
Vepřová plec s kyselým zelím
Vepřová plec s kyselým zelím - rychlé, výborné s chlebem nebo brambory
![](/media/upload/7/recipe_65_photo_92_ts.jpg)
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky - krásně hřejivá polévka s knedlíčky z kuřecích jater
![](/media/upload/7/recipe_59_photo_80_ts.jpg)
Kuřecí steak s fazolkami a anglickou slaninou
Kuřecí steak s fazolkami a anglickou slaninou, podáváme ideálně s pečenými bramborami
![](/media/upload/7/recipe_55_photo_75_ts.jpg)
Lívance bez droždí
Lívance bez droždí - jen s kypřícím práškem do perníku, dodá výbornou chuť.