Ingredience celý pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Paštika z kachních jater
domácí paštika je i vhodný dárek
Slepičí polévka s domácími nudlemi
zahřeje tělo i duši
Telecí pečeně na víně
a jako příloha cuketa a baby karotka
Krůtí roláda s vepřovým jazykem
roláda má vždy úspěch
Rajská omáčka s hrnkovým knedlíkem
stále oblíbená klasika
Marinovaný losos Gravlax
ze švédské kuchyně
Špenátová roláda s mozzarellou
roláda nemusí být sladká
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Marinovaný bůček s bramborovou kaší
To co je nezdravé je tak dobré :)...
Pravá ruská Soljanka
Polévka s masem a olivami. Ideální se zakysanou smetanou.
Babiččina uzená rýžová polévka
Babiččina uzená rýžová polévka - místo rýže lze strouhání
Šunka v aspiku
Super večeře nebo svačinka
Kuřecí polévka
Kuřecí polévka s nudlemi
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka z králíka
Roštěná na houbách
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami
Kachna na víně
Pečená kachna okořeněná pepřem, tymiánem a hřebíčkem, při pečení podlévaná bílým vínem
Kuře s křenovou omáčkou
Kuře s křenovou omáčkou - trochu netradiční, ale s knedlíkem super
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami - nezahuštěná, ale přesto výborná
Salát z vařeného hovězího masa
Salát z hovězího plecka
Žampiony na Řecký způsob
Žampiony na Řecký způsob - studený předkrm
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka nejlépe z kapra
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety na pivu
Kuřecí prso na divoko
Kuřecí prso na divoko s čerstvími houbami
Dušené kuře po římsku
Dušené kuře na víně