Ingredience nové koření
Nové koření jsou sušené plody .Jeho chuť je ostrá a palčivá, připomíná hřebíček, skořici i pepř. V kuchyni se využívá k nakládání vepřového, hovězího nebo rybího masa. Hodí se do různých druhů marinád, omáček a polévek. V mletém stavu se přidává do sladkého pečiva, cukroví nebo pudinků.
Pikantní pečený králík
Králík pečený se slaninou, zeleninou a kořením
Kapr na modro
Vařený kapr se zeleninou, chutný s bramborovým salátem
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami - chuťově velmi silný požitek
Nakládaný hermelín
Česká klasika - Nakládaný hermelín
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.
Kuřecí vývar se zeleninou
Spíš by to mělo být : Zeleninový vývar s kuřecím masem
Telecí blanquette
Telecí blanquette - kousky telecího v jemné, smetanové omáčce se žampiony.
Nakladáný hermelín
Nakladáný hermelín - výborná záležitost, ale před rande bych to neriskovala :)
Jarní kuřátko na víně
Jemné maso mladého kuřátka, zvýrazněné silnou šťávou z vína a zeleniny....
Srnčí žebro
Srnčí žebro na černo
Hrachová polévka s uzeným masem
Hrachová polévka s uzeným masem - klasická, velmi vydatná polévka, pro (nejen) zimní večery
Presovaný bůček s pečenými jablky
Krásně upečený bůček s jablky a šťávou z jablečného cideru - takto, netradičně připravený bok si rozhodně nenechte ujít
Králík na divoko
Králík na divoko - ten už nikam neuteče, připravíme si ho pečeného se slaninou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami - nezahuštěná, ale přesto výborná
Vepřové koleno s jablečným křenem
Není moc dietní, ale velmi dobré. Česká hospodksá klasika, kterou si ale stejně chutně můžete dopřát i doma.
Domácí hovězí vývar se zeleninou a zvířátky
Výborná po flámu
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Houbová omáčka s vařeným hovězím - jemná smetanová omáčka s vůní lesa
Králík na divoko s bramborovými šulánky
Zbrklý králík
Hovězí guláš
Gulášek z hovězí kližky
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vyměňte mraženou zeleninu za chuťově výrazné suroviny, které pozvednou studentské jídlo o úroveň výš. Jednoduché a lahodné.
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka nejlépe z kapra
Vepřová játra v cuku letu
Rychlá játra, můžou být i s chili, pokud máte rádi pikantnější.
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety na pivu
Kuřecí prso na divoko
Kuřecí prso na divoko s čerstvími houbami