Ingredience nové koření
Nové koření jsou sušené plody .Jeho chuť je ostrá a palčivá, připomíná hřebíček, skořici i pepř. V kuchyni se využívá k nakládání vepřového, hovězího nebo rybího masa. Hodí se do různých druhů marinád, omáček a polévek. V mletém stavu se přidává do sladkého pečiva, cukroví nebo pudinků.

Vepřové koleno
Lahůdkové vepřové koleno s křenem a hořčicí

Vepřová játra
Restovaná játra pikantní

Vepřové dušené na houbách
jemné kousky vepřového masa, provoněné lesem

Svíčková
Svíčková z kotlety - česká klasika, příjemná na každý oběd a hotovo máme za chvilku

Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Nechejte vyniknout chuť hovězího masa. S lahví červeného vína chutná nejlépe!

Svíčková a domácí knedlík
Svíčkovou zná každý - tady je úprava včetně domácího knedlíku, a s vepřovou pleci

Rajská omáčka s karbanátky
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami

Hrachová kaše s uzeným masem
Skutečně jednoduché, tradiční jídlo, jak ho znáte z mládí od babičky - snadná úprava, kterou rozhodně neurazíte.

Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky

Hovězí vývar
Příprava kvalitního hovězí vývaru, který dále použijeme v receptech. Nebojte si udělat vlastní, máte jistotu, co v něm bude.

Rajská omáčka
Rajčatová omáčka z protlaku, vařená z vývaru nebo vody, zahuštěná jíškou, dochucená novým kořením a bobkovým listem

Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem s dušeným špenátem

Hovězí dušené na houbách
Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.

Rajská polévka
Chutná, rychle připravená polévka z rajčatového protlaku

Drůbeží polévka
Polévka z kuřecích vnitřností a jarní zeleniny

Hovězí polévka z mletého masa
Masový vývar se zeleninou, kořením a nudlemi

Vymazlené pivní buřty
Báječné pivní buřtíky na tmavém pivu a kečupu, zapečené v pekáčku s opečeným chlebem