Ingredience mléko
Mléko je produkt mléčných žláz samic savců Mléko je základním zdrojem výživy .Mládata z mleziva získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění imunity.Když mluvíme o lidské výživě s označením mléko myslíme tím většinou kravské.Mléko má různé podoby.Může být čerstvé,zkyslé,sušené a td.Rostlinnými náhražkami zvířecího mléka jsou sojové mléko, rýžové mléko, mandlové mléko a další, ty však kromě barvy s (kravským) mlékem nemají nic společného.Mléko má hodně vitamínů zejména hořčíku.Kravské mléko má nižší obsah cukru a vyšší obsahbílkovin.Jeho hlavní protejn 80% je sýrovina , zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku.Mléko se upravuje pasterizací-to je že se zahřeje na 61 stupňů a je připravené na krátkodobé použití.Ultravysokým záhřevem UHT (částečná chemická změna, při aseptickém balení možnost dlouhodobého uchovávání při pokojové teplotě). Kromě prodloužení trvanlivosti dochází i k ničení patogenů.Mléko se také zpracovává na výrobky jako jsou smetana,jogurty,máslo,sýry,syrovátka,laktóza,sušené mléko a jiné.O mléce se mezi lidmi říká,žezvyšuje sekreci hlenu,alevědecké studie dokazují,že to není pravda. .

Langoše
Dobrůtka,když jsme někde na slavnostech.Je perfektní si jí udělat i doma :)

Řezy z džusu
Řezy z džusu, tak trošku opilé, ale nebojte se, rum v malých dávkách neškodí v žádném množství

Panna Cotta s přelivem
Panna Cotta s přelivem kaštanovo-čokoládovým a druhá višňová s granátovým jablíčkem, mlsota pro mlsouny

Plněná roláda z bůčku
Plněná roláda z mletého bůčku

Zeleninové řízky
Nemusíme jenom maso

Jablkový dezert z lístkového těsta
Dezert z lístkového těsta, dětských piškotů, vanilkového pudinku a strouhaných jablek

Třešňový koktejl
Koktejl z mražených třešní a mléka

Bramborové placky
Bramboráky smažené na sádle, připravené ze syrových brambor, provoněné majoránkou a česnekem

Plněné žampiony s mačkanými brambory
Rychlé a dobré jidlo

Kokosové řezy
křehké kokosové řezy

Velikonoční vajíčka
Vajíčka tak trochu jinak

Krtkův dort na plech
Domácí krtkův dortík - krtk;v dort určitě znáte, udělat si vlastní, domácí není žádná věda, s chutí do toho! Úspěch zaručen.

Diplomatické řezy
Diplomatické řezy

Rýžový nákyp
Nákyp připravený z rýžové kaše a zavařeniny

Rýžová kaše
Kaše uvařená z rýže a mléka, mírně ocukrovaná, podávaná s ovocem.

Pohanková kaše
Sladká kaše z pohankových vloček nebo z pohankové krupice

Jáhlová kaše
Kaše uvařená z jáhel a mléka, mírně ocukrovaná, podávaná s ovocem nebo ovocnou omáčkou.

Krupicová kaše
Kaše z dětské krupice a mléka, sypaná Grankem, výborná je taky s cukrem a banánem.

Ovesná kaše
Kaše z ovesných vloček, mléka a sušeného ovoce; zdravá a chutná snídaně

Kynuté knedlíky plněné
Knedlíky vařené na páře, plněné kompotem, čerstvým ovocem nebo povidly, sypané mákem (nebo strouhankou, nebo cukrem).

Lívance
Sladké lívanečky s jahodovou pěnou nebo s marmeládou a tvarohem či zakysanou smetanou

Kynuté buchty
Z kynutého těsta je možné připravit buchty s povidly, buchtičky s krémem, štrůdl, svatební koláčky, tvarohové koláče, a další

Koblížky
Z tohoto těsta se dají připravit výborné koblížky s marmeládou, nebo se dají vykrájet vdolky podávané s povidly a tvarohem.

Borůvkový koláč
Borůvkový koláč z těsta z kypřícího prášku sypaný borůvkami a drobenkou nebo perníkem