Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Pikantní dip
Žloutková omáčka okořeněná pepřem a hořčicí jako chuťovka k vejci natvrdo nebo masu.
Papriky plněné balkánským sýrem
Papriky plněné balkánským sýrem - podáváme s bagetkou, zeleninovým salátem nebo s bramborem.
Špagety s brynzou
Špagety s brynzou - nemusí být jen halušky :)
Skopové maso na rožni
Šašlík - tenhle název určitě všichni známe, prostě skopové maso na rožni nebo jehle.
Telecí brzlík
Brzlík se opět vrací do kuchyně. Nebojte se ho a zkuste tenhle recept!
Kuřecí salát s majonézo-hořčičnou omáčkou
Zbylo vám kuře z oběda? Pokud nevíte, co s ním, určitě zkuste tenhle recept!
Hovězí svíčková na cibuli
Hovězí svíčková pečená na cibuli
Závitky z hovězích roštěnek
Závitky z hovězích roštěnek se zelím
Vepřové kousky na paprikové šťávě s bramborovou kaší
Vepřová kýta může být i na takový způsob - úplně se rozplývá v ústech.
Bramborové lasagne
Bramborové lasagne - výborný oběd, koncert pro jednu zapékací mísu
Španělská salsa
Španělská salsa - výborné například k zeleninovým hranolkám, nebo jakémukoliv masu.
Ratatouille
Ratatouille - výborná zeleninová příloha, nebo hlavní chod.
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Pečivo, které je nabité energií. Zdravý bezlepkový chléb plný jemné chuti. Není nakyslý jako kupované chleby, tak se do něj pusťe!
Medailonky z vepřové kýty s dijonskou omáčkou
Medailonky z vepřové kýty s dijonskou omáčkou - podávané s opečenými bramborami jsou vynikající.
Quesadillas s klobásou a sýrem
Quesadillas je pseničná placka, kterou si můžete naplnit podle libosti.
Vepřová roláda s mrkví a kedlubnou
Vepřová roláda s mrkví a kedlubnou, obalená voňavou anglickou slaninou.
Přírodní vepřový řízek
Řízek s kedlubnovými a mrkvovými hranolky
Obalovaný řízek z hlívy ústřičné
Nemusí být pořád maso - obalovaný řízek z hlívy ústřičné je báječná změna.
Držtková polévka z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je jemná a zdravá houba, na polévky jako stvořené. V téhle úpravě přímo báječná.
Drštková polévka
Drštková polévka (můžeme si koupit předvařené, vyčištěné drštky).
Avokádovo-vajíčková pomazánka
Něco zdravého a chutného
Sýrový salát
Sýrový holandský salát
Pečené brambory s rozmarýnem, hovězí roštěnec
Brambory provoněné rozmarýnem, s hovězím roštěncem a smetanovým přelivem.
Jarní kuřátko na víně
Jemné maso mladého kuřátka, zvýrazněné silnou šťávou z vína a zeleniny....