Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Hrachová polévka s uzeným masem
Hrachová polévka s uzeným masem - klasická, velmi vydatná polévka, pro (nejen) zimní večery
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy - zajímavé, snadné na přípravu, lehké jídlo nejen pro vegetariány
Telecí Karé
Telecí maso s omáčkou z calvadosu
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk - ryby jsou opravdu zdravé, nevyhýbejte se jim. Vlka dokážeme sehnat v běžném supermarketu.
Lososová roláda
Lososová roláda plněná špenátem
Kapr v županu
Kapr nemusí být jen v trojobalu - zkuste mu dát župan :)
Pesto z naložených, sušených rajčat
Pesto z naložených, sušených rajčat - velmi jednoduché a jednoduše výborné
Zapečený plátek s broskví a sýrem
Zapečený plátek s broskví a sýrem - a aby to nebyla taková česká klasika, uděláme jako přílohu hranolky z dýně Hokaido
Špecle s kuřecím nasem a smetanou
Babiččiny špecle - špecle s kuřecím nasem a smetanou
Kuřecí steak s mozzarellou a rajčaty a pečeným bramborem
Na tenhle recept nedám dopustit. Vykouzlíte během chvilky naprosto delikátní pokrm.
Bramborové gnocchi se smetanovou rukolou
Bramborové gnocchi se smetanovou rukolou - bezmasé a velmi chutné
Vepřová krkovice s pečeným bramborem
Špekovaná krkovička alá co dům dá. Pořádný kus masa pro pořádného chlapa ;-)
Milískovo kuře
Voňavá kuřecí prsa - marináda se dá použít i na grilování
Pečená mini mozzarella
Mozzarella v trojobalu - drobnůstka, kterou znáte podobně třeba z MacDonaldu, ale domácí je samozřejmě lepší.
Zeleninový salát s krabími tyčinkami
Zeleninový salát na čínském zelí s krabími tyčinkami - barevná chuťovka, nebo i hlavní jídlo k večeři
Dušená kapusta
Dušená kapusta zahuštěná moukou, nejlepší s vařenými brambory a plátkem vařeného, pečeného nebo dušeného masa
Kapustové karbanátky
Smažené karbanátky z uvařené kapusty se slaninou
Květák zapečený s mletým masem
Uvařený květák zapečený s masem, brambory a bešamelovou omáčkou
Plněné cukety
Menší cukety nebo poloviny větších cuket plněné masovou směsí a zapečené se sýrem
Plněné papriky v rajské omáčce
Papriky plněné směsí mletého masa rýže, uvařené v rajské omáčce
Šunkový koláč
Šunkový koláč se zelenými lusky a liškami
Hovězí dušené na skořici
Byť to může pro někoho znít nezvykle, vůně skořice doplní nádherně plnou chuť masa a sušených rajčat - ochutnáte sami.
Kukuřičná polévka
Poprvé jsem jí jako malá jedla ve Španělsku a na tu chuť doteď vzpomínám, proto už ji dělám i doma svým dětem. Je vyborná.
Sekaná pečeně ve vaječné omeletě
Sekaná pečeně se dá jíst teplá i studená, zkusme jednu ve vaječné omeletě