Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.

Pirohy plněné dýní
Pokud jste milovníky dýní, určitě stojí za vyzkoušení

Zapečené těstoviny s uzeným masem
S kyselou okurkou nemají chybu

Muffiny s mozzarellou
Vláčné a nadýchané

Krůtí karbanátky s dušeným hráškem
pikantní karbanátky jsou doplněné jemným hráškem

Treska na sardelovém másle
zdravý oběd

Bramborové placičky s vařenými vejci
jednoduché a moc dobré

Ředkvičková pomazánka
k pohoštění nebo večeři

Polévka s klobásovými knedlíčky
zase jiné knedlíčky

Kapr na víně podle rybářů
pochoutka při výlovu rybníka

Polévka z bedel
falešná dršťková

Domácí rybí salát
Ihned k jídlu

Krevety v sýrové omáčce
předkrm nebo večeře pro dva

Králičí maso na černém pivu
králičí maso je chutné i zdravé

Telecí pečeně na víně
a jako příloha cuketa a baby karotka

Pikantní kuřecí játra
nejlepší jsou s bramboráčky

Bramborové gnocchi s houbami a sušenými rajčaty
S opečenou strouhankou a ovoněné tymiánem

Kuřecí stehna se zeleninou
Šťavnaté maso se spoustou zeleniny

Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový

Semolinové Tortelli
ochutnávka italské kuchyně

Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
bezmasý, nicméně velmi zajímavý pokrm

Smažené vepřové krokety
se zelným salátkem

Rizoto s krevetami
šafránové rizoto, tentokrát s krevetami

Kozí sýr v křupavém filo těstě
se salátkem a medem