Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Pirohy plněné dýní
Pokud jste milovníky dýní, určitě stojí za vyzkoušení
Zapečené těstoviny s uzeným masem
S kyselou okurkou nemají chybu
Muffiny s mozzarellou
Vláčné a nadýchané
Krůtí karbanátky s dušeným hráškem
pikantní karbanátky jsou doplněné jemným hráškem
Treska na sardelovém másle
zdravý oběd
Bramborové placičky s vařenými vejci
jednoduché a moc dobré
Ředkvičková pomazánka
k pohoštění nebo večeři
Polévka s klobásovými knedlíčky
zase jiné knedlíčky
Kapr na víně podle rybářů
pochoutka při výlovu rybníka
Polévka z bedel
falešná dršťková
Domácí rybí salát
Ihned k jídlu
Krevety v sýrové omáčce
předkrm nebo večeře pro dva
Králičí maso na černém pivu
králičí maso je chutné i zdravé
Telecí pečeně na víně
a jako příloha cuketa a baby karotka
Pikantní kuřecí játra
nejlepší jsou s bramboráčky
Bramborové gnocchi s houbami a sušenými rajčaty
S opečenou strouhankou a ovoněné tymiánem
Kuřecí stehna se zeleninou
Šťavnaté maso se spoustou zeleniny
Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový
Semolinové Tortelli
ochutnávka italské kuchyně
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
bezmasý, nicméně velmi zajímavý pokrm
Smažené vepřové krokety
se zelným salátkem
Rizoto s krevetami
šafránové rizoto, tentokrát s krevetami
Kozí sýr v křupavém filo těstě
se salátkem a medem