Ingredience ocet
Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % . Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů.
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně - myslím, že není třeba nic dodávat :), základ české kuchyně v klasickém provedení.
Vepřové koleno
Lahůdkové vepřové koleno s křenem a hořčicí
Zelný salát s hrozny
Salát z červeného zelí s hroznovím vínem
Zdraví utopenci
Utopenci v zelí a feferonky
Šulánky
Šulánky z bramborového těsta jsou chutným sladkým jídlem, mohou se podávat s mákem, se strouhankou, s perníkem...
Bramborové knedlíky
Knedlíky z těsta z vařených brambor plněné uzeným masem, podávané s bílým zelím a sypané osmaženou cibulkou
Svíčková
Svíčková z kotlety - česká klasika, příjemná na každý oběd a hotovo máme za chvilku
Salát s tunákem
Salát s tunákem se sladkokyselou zálivkou, upravený s olivami, ředkvičkami a vejci
Sloní žrádlo
skvělá pomazánka na příklad na chlebíčky
Čočka na kyselo s uzeným masem
Čočka na kyselo s uzeným masem, okurkou a volským okem - zdravý a rychlý recept na všední dny
Balkánský salát
Zeleninový salát se sladkokyselou zálivkou a balkánským sýrem
Domácí tatarská omáčka
Tatarka je na rozdíl od majonézy o něco kyselejší a více kořeněná. POZOR, OBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!
Domácí majonéza
Majonéza i tatarská omáčka jsou sice snadno (a bez práce) dostupné v supermarketu, ale domácí chutná přece jen jinak
Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe
Zelňačka s klobáskou
Báječná a vydatná klasika - super polévka na zahřátí, jedna z českých a moravských nejoblíbenějších, připravená z vývaru.
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Výtečná česká klasika - hovězí s rajskou omáčkou, tak jak ji známe z našich restaurací. Zvládneme to i doma!
Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru
Koprová omáčka
Příprava koprové omáčky, následně možno doplnit klasicky vejcem nebo hovězím masem
Rajská omáčka
Rajčatová omáčka z protlaku, vařená z vývaru nebo vody, zahuštěná jíškou, dochucená novým kořením a bobkovým listem
Koprovka, koprová omáčka
Krémová omáčka s voňavým koprem, výborná s vařeným hovězím masem a knedlí, nebo třeba jen s natvrdo uvařenými vajíčky a brambory
Ševcovský salát na chlebíčky
Chlebíčky z veky se ševcovským mlsem
Čočková polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s chlebem
Rajská polévka
Chutná, rychle připravená polévka z rajčatového protlaku
Nudličky z vepřového masa na houbách
Nudličky z vepřového masa na houbách, s bramborem a rajským salátem