Ingredience ocet
Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % . Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů.

Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně - myslím, že není třeba nic dodávat :), základ české kuchyně v klasickém provedení.

Vepřové koleno
Lahůdkové vepřové koleno s křenem a hořčicí

Zelný salát s hrozny
Salát z červeného zelí s hroznovím vínem

Zdraví utopenci
Utopenci v zelí a feferonky

Šulánky
Šulánky z bramborového těsta jsou chutným sladkým jídlem, mohou se podávat s mákem, se strouhankou, s perníkem...

Bramborové knedlíky
Knedlíky z těsta z vařených brambor plněné uzeným masem, podávané s bílým zelím a sypané osmaženou cibulkou

Svíčková
Svíčková z kotlety - česká klasika, příjemná na každý oběd a hotovo máme za chvilku

Salát s tunákem
Salát s tunákem se sladkokyselou zálivkou, upravený s olivami, ředkvičkami a vejci

Sloní žrádlo
skvělá pomazánka na příklad na chlebíčky

Čočka na kyselo s uzeným masem
Čočka na kyselo s uzeným masem, okurkou a volským okem - zdravý a rychlý recept na všední dny

Balkánský salát
Zeleninový salát se sladkokyselou zálivkou a balkánským sýrem

Domácí tatarská omáčka
Tatarka je na rozdíl od majonézy o něco kyselejší a více kořeněná. POZOR, OBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!

Domácí majonéza
Majonéza i tatarská omáčka jsou sice snadno (a bez práce) dostupné v supermarketu, ale domácí chutná přece jen jinak

Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe

Zelňačka s klobáskou
Báječná a vydatná klasika - super polévka na zahřátí, jedna z českých a moravských nejoblíbenějších, připravená z vývaru.

Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Výtečná česká klasika - hovězí s rajskou omáčkou, tak jak ji známe z našich restaurací. Zvládneme to i doma!

Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru

Koprová omáčka
Příprava koprové omáčky, následně možno doplnit klasicky vejcem nebo hovězím masem

Rajská omáčka
Rajčatová omáčka z protlaku, vařená z vývaru nebo vody, zahuštěná jíškou, dochucená novým kořením a bobkovým listem

Koprovka, koprová omáčka
Krémová omáčka s voňavým koprem, výborná s vařeným hovězím masem a knedlí, nebo třeba jen s natvrdo uvařenými vajíčky a brambory

Ševcovský salát na chlebíčky
Chlebíčky z veky se ševcovským mlsem

Čočková polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s chlebem

Rajská polévka
Chutná, rychle připravená polévka z rajčatového protlaku

Nudličky z vepřového masa na houbách
Nudličky z vepřového masa na houbách, s bramborem a rajským salátem