Ingredience vývar
Pro přípravu vývaru se často používají části masa s kostí, jako např. hovězí přední, kuřecí hřbety, rybí hlavy ap., které mají omezené použití pro přímou přípravu masného jídla. Suroviny se zpravidla vkládají do studené, málo či vůbec solené vody, aby se chuťové látky lépe vyvařily. Dobrý vývar hospodyňky považovaly a i dnes mnohdy považují za vrchol kuchařského umění.
Moravské uzené s povidlovou omáčkou
ze staročeské kuchyně
Vaječné ragú
když není chuť na maso
Quinoa s cuketou a kozím sýrem
spolehlivě zažene hlad
Tarhoňa se zeleninou a kousky masa
tarhoňa se používá hlavně v maďarské a slovenské kuchyni
Vepřové na smetaně s lesními houbami
když rostou houby
Tuňák s kuskusem a zeleninou
zeleninu můžeme použít čerstvou nebo mraženou
Vepřové švej ču žou
pár kapek chilli oleje dodá správnou chuť
Vietnamská kuřecí polévka
úžasná chuť a vůně
Sýrová polévka
rychlá, jemná a jednoduchá polévka
Houbové ragů se ztraceným vejcem
když rostou byla by škoda si je neužít
Zelňačka s cizrnou
plná vitamínů
Křenová omáčka s uzeným jazykem
netradiční úprava tradiční omáčky
Kuřecí prsa v citronové omáčce
Jednoduché, lehké a pro každou příležitost.
Polévka z bedel
falešná dršťková
Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový
Těstovinové mušle s masovou náplní
méně obvyklé těstoviny stojí za zkoušku
Candát v sezamu
ryba, která zaslouží pozornost
Vepřová kýta v kysaném zelí
dobrota z časů českých zabíjaček
Špenátová polévka s kokosovým mlékem.
rychlá a dobrá polévka
Kuřecí plátek s česnekem, rozmarýnem a jasmínovou rýží
Rodinu určitě potěšíte
Pórkový krém
Rychlý, výborný, vydatný, … s opečenou bagetkou ideální večeře
Sub gum z vepřového masa
Holandská kuchyně.
Kuřecí játra se žampiony na víně
víno je skvělé i na vaření
Bratislavské vepřové kostky
z receptů po babičce