Ingredience kmín
Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel.Šabrej kmínovitý neboli římský kmín.Semínka jsou podobná kmínu, ale jsou větší a zelenohnědá. Především však mají jinou vůni a hořkou chuť .Semena se dají i drtit - drcený kmín.
Houbová omáčka - zahuštěná smetanou
Bílá smetanová omáčka z hub, výborná s vajíčkem na tvrdo a kynutými knedlemi
Houby s fazolkami
Směs dušených hub a fazolových lusků se smetanou, podávané jako příloha ke steaku nebo jen s bramborami vařenými ve šlupce
Houbové rizoto
Rizoto z rýže, hub, zeleniny a špeku, kořeněné paprikou a sypané strouhaným sýrem
Rajčata plněná houbami
Houbová směs se sýrem zapečená v miskách vyrobených z polovin rajčat
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Česká klasika, kdo by neznal
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo - velmi vydatná polévka z chlebového kvásku
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí - super příloha k pečeným masům, snadno uděláte a rychle podáváte
Kachna s jablky (bramborovým knedlíkem a červeným zelím)
Stará Česká klasika. Nic lehkého do žaludku, ale jednou za čas je to chuťová bomba.
Jehněčí hřbet po šumavsku
Jehněčí hřbet po šumavsku - jehněčí maso má málokdo na jídelníčku, rozhodně neprávem
Srnčí se žampiony
Srnčí se žampiony - připravíme jako závitky se žampiony v alobalu
Segedín s pečeným karlovarským knedlíkem
Mňamka na nedělní obídek
Hovězí guláš
Gulášek z hovězí kližky
Gemerské gule
Gemerské gule - že vám to nic neříká? Tak zkuste, jak výborné jsou se špenátem, nebo třeba jen s pečeným masem.
Domácí pletýnka
Domácí pletýnka sypaná sezamem - luxusní záležitost
Rybí filé na šťávičce
Rybí filé podle mojí babči. Vynikající, rychlý a jednoduchý recept.
Kedlubnové zelí
vynikající k pečenému masíčku
Celerové omeletky
výborné s uzeným masem a kyselím zelím
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a cibulkou
další z řady tradičních jídel, velmi oblíbených, alespoň u nás
Kotleta s houbami a rýží
Kotleta s houbami a rýží - když začne houbařská sezóna, s čerstvými houbami je to báječná dobrota
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
aneb vepřo, knedlo, zelo .....
Pečené vepřové
Pečené vepřové - pro milovníky masa
Kysané zelí
Kysané zelí - příloha třeba k pečenému masu
Domácí chlebík bez hnětení
Nadýchaný chléb, voňavý, levný a lepší než z obchodu
Zelný salát s hrozny
Salát z červeného zelí s hroznovím vínem