Ingredience nové koření
Nové koření jsou sušené plody .Jeho chuť je ostrá a palčivá, připomíná hřebíček, skořici i pepř. V kuchyni se využívá k nakládání vepřového, hovězího nebo rybího masa. Hodí se do různých druhů marinád, omáček a polévek. V mletém stavu se přidává do sladkého pečiva, cukroví nebo pudinků.
Paštika z kachních jater
domácí paštika je i vhodný dárek
Slepičí polévka s domácími nudlemi
zahřeje tělo i duši
Telecí pečeně na víně
a jako příloha cuketa a baby karotka
Krůtí roláda s vepřovým jazykem
roláda má vždy úspěch
Rajská omáčka s hrnkovým knedlíkem
stále oblíbená klasika
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Tafelspitz
aneb vařené hovězí se zeleninou
Fazolový guláš s bramborem
Ideální vyprošťováček
Zelňačka podle babičky
S pečivem klidně i jako hlavní jídlo
Veganské minestrone
Tato hustá zeleninová polévka je skvělá možná právě proto, jak variabilní je její příprava.
Pravá ruská Soljanka
Polévka s masem a olivami. Ideální se zakysanou smetanou.
Pálivá rybí polévka
Jak moc bude ostrá, záleží na Vás :)
Domácí červené kysané zelí
Nejlepší je domácí :)
Šunka v aspiku
Super večeře nebo svačinka
Kachní krémová polévka
Kachní krémová polévka - nevšední polévka, na kterou běžně nenarazíte
Znojemská hovězí s rýží
Znojemská hovězí s rýží - všichni známe, a ještě lepší je druhý den.
Husí kaldoun se šunkovými knedlíčky
Vznešená polévka výborné chuti
Kuřecí polévka s kapáním
Polévka je základ - a tahle je naprostá klasika
Kuřecí polévka
Kuřecí polévka s nudlemi
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka z králíka
Roštěná na houbách
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami
Králík s francouzskou omáčkou
Králík pečený s kořením podávaný s omáčkou, jejímiž hlavními přísadami jsou žloutky, česnek a citronová šťáva