Ingredience mrkev
Je to kořenová zelenina.Používá se v kuchyni kořen i nať.Může se jíst syrová v celku,do salátů nastrouhaná v různé kombinaci,jablka,ořechy atd.Také se používá do polévek a omáček.V lékařství se používá jako močopudná a projímavá.Také při šerosleposti,močových kamenech a revmatických zánětech kloubů.Šťáva z kořene pomáhá při ischemické chorobě srdeční.Mrkev obsahuje vlákninu a podporuje vylučování cholesterolu z těla.Měli bychom sníst 50 g syrové mrkve denně,kvůli úhradě vitamínu A.Látka falkarinol obsažená v mrkvi může snížit rozvoj rakoviny.
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka z králíka
Vepřová pečeně s mrkví dušená ve smetaně, s bramborem
Vepřová pečeně s mrkví - rychlý oběd z pár surovin, který vyborně chutná.
Kuřecí nudličky se zeleninou a rýží
Kuřecí nudličky se zeleninou a rýží - rychlé, levné a moc dobré
Kuřecí kousky se zeleninovými hranolky
Hranolky nemusí být jen z brambor.
Cannelloni plněné pyré z máslové dýně, cukety a mrkve.
Lehké jídlo nejen pro vegetariány
Rizoto z mletého masa
Rizoto z mletého masa, rýže a zeleniny připravené tak, že jsme všechny ingredience dusili v hrnci dohromady.
Vepřová líčka na víně
stále populárnější druh masa, tentokrát s glazovanou zeleninou
Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou
Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou - rýchlý oběd, který snadno připravíte, a úspěch je zaručen
Pikantní pečený králík
Králík pečený se slaninou, zeleninou a kořením
Vínový kapr v dvojobalu
Kousky kapra povařené v bílém víně a následně usmažené ve vejci a strouhance
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Šťavnatý kus kuřecího s příchutí voňavé slaniny - proč ne
Vepřovy ptáček
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat
Exotická čočková polévka
I v české kuchyni může vzniknout exotické jídlo - červená čočka a kurkuma jsou jeho základem.
Chobotnice na grilu
Chobotnice na grilu - v naší zemi trochu nezvyklé, leč vynikající..stojí určitě za vyzkoušení
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami - chuťově velmi silný požitek
Kuře na citronech s tarhoňou
Kuře na citronech s tarhoňou - pečené kuřátko v lehce netradičním pojetí
Tarhoňa se zeleninou
Tarhoňa - rozhodně zajímavý druh těstoviny, nejen k přílohám
Jarní závitky
Jarní závitky - zvládnete doma stejné jako v asijském bistru. Skoro všechny ingredience nakupuji v asijských potravinách.
Vepřové dušené s mrkví
Vepřové dušené s mrkví - trošku jinak, než ve školní jídelně
Fazolová polívka
Fazolačka s pečenou slaninkou a cibulkou
Kuřecí vývar se zeleninou
Spíš by to mělo být : Zeleninový vývar s kuřecím masem
Květáková polévka se sýrem, zeleninou a cuketovými krutony
Naprostá podzimní mňamka se spoustou vitamínů. Je čas na jednu hustou polévku, která zasytí i zahřejte.
Vepřové s mrkví a brambory na rozmarýnu
Vepřové s mrkví a brambory na rozmarýnu - tenhle recept máme moc rádi a nedá se na něm nic moc zkazit ;-)