Ingredience bílé víno
Víno je alkoholický nápoj vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy. Členění vína podle barvy je základní a jsou to barvy : bílá , růžová , červená.
Vína dle obsahu cukru : suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr ,polosuché: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr ,polosladké: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr , sladké: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr.
Třídy vína : stolní , zemské , jakostní, s přívlastkem - pozdní sběr ,výběr z hroznů,výběr z bobulí, výběr z cibét, ledové víno, slámové víno. Mešní víno víno je něco jako bio.Další z vín je perlivé,šumivé, likérové.
Kuřecí maso na žampionech
Kuřecí maso na žampionech - houby houby houbičky
Kapr na víně
Kapr na víně - kapra není nikdy dost :)
Červené zelí na víně
Zahuštěné povařené červené zelí podlévané vínem. Takto připravené zelí dáváme jako přílohu ke kachně.
Vařené hovězí po italsku
Vařené hovězí po italsku
Vánoční svařák
Ta vůně, chuť hřebíčku, skořice a teplého ovoce nemůže v zimě a ve svátečních dnech prostě chybět.. :)
Králík na divoko
Králík na divoko - ten už nikam neuteče, připravíme si ho pečeného se slaninou
Nadívaná kuřecí prsíčka v hořčičné omáčce
Nadívaná kuřecí prsíčka v hořčičné omáčce - báječná věc, kdo neochutná, neuvěří :)
Žampiony na Řecký způsob
Žampiony na Řecký způsob - studený předkrm
Kančí žebírka
Kančí žebírka se zeleninou, podlité vínem.
Cibulová polévka
Cibulová polévka - rychlá a snadná, i tak plná chuti
Pappardelle s mušlemi
Pappardelle s mušlemi a máslová omáčka. Pappardelle jsou nesušené vaječné těstoviny
Kuřecí prso na divoko
Kuřecí prso na divoko s čerstvími houbami
Steak z lososa s holandskou omáčkou
jemná chuť ryby, jemná chuť holandské omáčky - svou drahou polovičku příjemně překvapíte
Steak z lososa na islandský způsob
jemná chuť lososa doplněná o sladkokyselé hrozny - pecka
Kuřecí paella
Pro ty, co nemají rádi mořské plody
Dušené kuře po římsku
Dušené kuře na víně
Lasagne se špenátem a kuřecím masem
parádní špenátové lasagne
Penne all Salsicia
masové ragů, těstoviny, rajčata, to vše provoněné rozmarýnem - nádhera
Šafránové rizoto
Výborné rizoto s krásnou barvou a chutí tohoto úžasného koření
Rizoto s liškami
jemné rizoto, voňavé lišky - ješte sklenka dobrého bílého vína....
Rizoto s hřiby
Další s velmi jednoduchých, ale chutných italských rizot. Chuť hřibů v rizotu je prostě dokonalá.
Rizoto s parmazánem
základní italské rizoto, tedy to ,,pravé,,
Pečený kapr se zeleninou
jemná chuť kapra s vůní opečené zeleniny a tymiánu, určitě vyzkoušejte
Vepřová pečeně se zeleninou
Vepřová pečeně na nudličky se zeleninou, podávaná s rýží - doplňte zeleninou podle vlastní chuti